fbpx

Voor beter OV vreest toeslag voor verchipt treinkaartje

02 mei 2014 16:54

De Nederlandse Spoorwegen willen één euro extra in rekening brengen voor papieren wegwerptreinkaartjes met een chip. Dat denkt althans reizigersorganisatie Maatschappij voor Beter OV, die een dergelijke heffing onacceptabel noemt.

Volgens de reizigersorganisatie zijn de consumentenorganisaties van het Locov in het geheim met NS in gesprek over een dergelijke toeslag. "Voor Beter OV vindt een extra heffing op treinkaartjes een onacceptabel voornemen, aangezien de tarieven in ons land op grond van de spoorconcessie slechts mogen stijgen met de inflatie en extra kosten die ProRail aan de NS in rekening brengt" reageert voorzitter Rikus Spithorst.

De heffing zou een euro bedragen, zo heeft de vereniging via losloppige NS´ers vernomen. NS zelf wil niet op het bericht reageren. Dat NS een toeslag wil vragen voor verchipte treinkaartjes is al langer duidelijk. Een treinkaartje dat aan het loket wordt gekocht is vijftig cent duurder. Tot nu toe werd gedacht dat een dergelijk bedrag ook gevraagd zou worden voor het papieren wegwerpkaartje.

Het papieren wegwerpkaartje komt er alleen voor mensen die het volle tarief willen betalen. Houders met een voordeelurenkaart krijgen voor zover bekend geen keuze. Zij kunnen straks alleen reizen met korting met de OV-chipkaart.