fbpx

Winterweer: Minder treinen Den Bosch – Sittard

12 jan 2017 21:23

Rond Eindhoven rijden er vrijdagochtend minder intercity´s. Dat hebben NS en ProRail besloten vanwege de verwachte winterse omstandigheden. Tussen Sittard en Den Bosch rijden twee van de gebruikelijke vier intercity´s per uur. Dat duurt tot ongeveer 14:00 uur.

NS zet extra personeel in op stations en in de treinen. Ook worden treinen behandeld in een anti-icing-installatie. ProRail houdt morgen extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand. Thalys verwacht dat de treinen Amsterdam – Parijs een vertraging van 30 tot 60 minuten zullen oplopen. Enkele Thalys-rit tussen Brussel en Parijs vervallen.

IJs en sneeuw hebben eerder al in delen van Duitsland en Zweden voor problemen gezorgd. In Mecklenburg-Vorpommern plaatste een onbekende een levensechte sneeuwpop met een hoogte van anderhalve meter op de spoorrails. De machinist van de aankomende trein had niet door dat het om een sneeuwpop ging en remde hard, waardoor schade aan het remsysteem ontstond. Niemand raakte gewond.

Ook in Zweden kampen de spoorwegen met treinuitval. Roemeense media melden dat sommige treinen, ook tijdens lange ritten, zonder verwarming rijden. Daardoor vriest het volgens de Roemeense media in sommige treinen. 

Foto: Daud Pechler