fbpx

20 reizigers onwel in Belgische overvolle trein

Zo’n twintig passagiers zijn zondagavond rond 20:00 onwel geworden in een trein die vanaf de Belgische kustplaats Blankenberge naar het binnenland reed. Dat meldt het Belgische persbureau Belga. De trein zat met zo’n 2.000 passagiers zo vol dat er mensen onwel werden. Daarop trok een reiziger aan de noodrem.

Hulpdiensten kwamen naar de trein om mensen te helpen en van water te voorzien. Veel passagiers verlieten de benauwde trein. Rond de trein stonden vele honderden mensen. De trein zat vol omdat eerdere treinen waren uitgevallen na een ongeluk. Zo’n vijfhonderd mensen weigerden verder te reizen met de trein. Rond 22:00 ging de trein weer rijden.

De Belgische Spoorwegen, NMBS, ontkennen dat er 2.000 reizigers in de trein zaten. Volgens de NMBS ging het om veel minder reizigers, zo’n 1.200. In het NOS Radio 1 Journaal spreekt de NMBS over een ongelukkige samenloop van omstandigheden. “Kijk, ik denk dat we achteraf tevreden mogen zijn dat gezien alle omstandigheden iedereen uiteindelijk gisteravond toch nog is thuisgeraakt,” zei de woordvoerder in het radioprogramma. Hoe het met de twintig mensen is afgelopen die onwel waren geraakt, kon hij niet zeggen.

(c) Treinreiziger.nl / ANP