fbpx

200.000 reisadviezen via Filewissel.nl

14 mrt 2013 12:25

Sinds de lancering in november 2012 heeft de website filewissel.nl ruim 200.000 reisadviezen gegeven. Een derde van de bezoekers is door de website positiever gaan denken over het openbaar vervoer, meldt NS.

Filewissel.nl is een initiatief van TomTom en NS. De website toont per reis zowel de reistijd voor de auto als voor het openbaar vervoer. Bij het reisadvies wordt er rekening gehouden met de actuele situatie op de weg en bij het spoor. Inmiddels is er ook een mobiele versie van de website, waar reizigers ook hun reis kunnen opslaan.

Gebruikers geven aan dat ze door het gebruik van de tool bewuster de afweging maken tussen auto en OV. Zo´n veertig procent van de bezoekers vindt de website goed bruikbaar, de andere bezoekers zien nog geen meerwaarde in de dienst.

Op de website staan nu vooral de trein en de auto centraal, waarbij de fiets in eerste instantie wordt aangeraden voor het voor- en natransport bij de trein. De bedoeling is dat de website wordt doorontwikkeld voor het gehele openbaar vervoer. Ook moet er een app komen van de dienst.