fbpx

3 november einde verhaal voor strippenkaart

01 nov 2011 14:20

Het einde van de strippenkaart komt na 31 jaar dienst heel dichtbij. Woensdag 2 november is de laatste dag dat mensen kunnen ´strippen´ in het Nederlandse openbaar vervoer.

Op veel plaatsen was de strippenkaart al (veel) langer afgeschaft. De eerste plaats waar het exit van de strip plaatshad was Rotterdam. Daar is sinds de afschaffing een daling van het zwartrijden geconstateerd, vooral in de metro. Na Rotterdam kwamen Amsterdam en een hoop provincies.

Donderdag de 3e van november is het de beurt aan de laatste provincies: Groningen, Drenthe, Utrecht en Noord-Brabant.

De OV-chipkaart is al lange tijd onderwerp van discussies over vooral de hogere tarieven. De invoering van de chipkaart zou veel mensen uit het openbaar vervoer jagen. Verder is de kaart ook moeilijker te begrijpen voor ouderen. Zeker het bestellings- en ophalingsproces verloopt moeizaam.

Vanaf eind 2012 is het in het hele Nederlandse openbaar vervoer niet meer mogelijk om met de huidige papieren vervoersbewijzen te reizen; nu is het bij de trein nog mogelijk om gewoon papieren kaartjes te kopen. Bij de trein geldt echter dat de normale kaartjes niet afgeschaft mogen worden, zolang er nog een dubbel opstaptarief geldt als er met meerdere vervoerders gereisd wordt.