fbpx

Aanbesteding ov drie grote steden uitgesteld

01 feb 2011 17:25

(Novum) – De verplichte aanbesteding van het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt een jaar uitgesteld. Dat heeft minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz (VVD) dinsdag laten weten.

De bewindsvrouw was van plan om de steden te verplichten vanaf 1 januari volgend jaar het openbaar vervoer openbaar aan te besteden. Nu laten de gemeentelijke vervoersbedrijven GVB, RET en HTM nog de trams, bussen en metro´s rijden in deze steden. In de vierde grote stad Utrecht wordt het openbaar vervoer al wel openbaar aanbesteed.

Het kabinet vindt dat andere vervoerders ook mee moeten kunnen dingen. Dat kan leiden tot efficiencywinsten en beter en moderner ov, zonder dat dit ten koste gaat van de klanttevredenheid. "Ik wil dat de klant een goed openbaar vervoer heeft. Aanbesteding moet niet leiden tot verslechtering, maar moet juist meer kwaliteit en kansen opleveren."

Wel moeten de stadsregio´s tijd krijgen om zich goed voor te bereiden op een zorgvuldige aanbestedingsprocedure. Daarom krijgen zij een jaar langer de tijd.

De verplichte aanbesteding moet de schatkist overigens 120 miljoen euro opleveren. Van uitstel komt in dit geval daarom zeker geen afstel, benadrukt een woordvoerder van de minister.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *