fbpx

Aanbesteding trein naar Brussel vertraagd

Geïnteresseerden krijgen ongeveer een maand langer de tijd om met hun plannen voor een vaste spoorverbinding tussen Den Haag en Brussel te komen. De termijn van de aanbesteding liep vrijdag af, maar is verlengd tot 24 mei. Eén van de kandidaten heeft meer tijd nodig, maakte de gemeente Den Haag bekend.

Den Haag heeft de aanbesteding uitgeschreven. De gemeente mag niet zeggen welke bedrijven interesse hebben in de spoorverbinding en waarom één van hen meer tijd nodig heeft.

De intercity tussen Amsterdam Centraal en Brussel-Zuid stopte jarenlang op Den Haag Hollands Spoor. Die verbinding kwam vorig jaar te vervallen toen de Fyra ging rijden. Maar de hogesnelheidstrein werd in januari uit de dienstregeling gehaald. De oude intercity keerde tijdelijk terug, tussen Hollands Spoor en Brussel-Zuid.

Den Haag wil dat de verbinding met de Belgische hoofdstad permanent wordt hersteld. Die ´Lage Landenlijn´ moet gaan rijden tussen Den Haag Centraal en Brussel-Zuid. Het is de bedoeling dat de eerste treinen gaan rijden in december, als de nieuwe dienstregeling ingaat. Onderweg zal de intercity stoppen in Delft, Rotterdam, Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen, Mechelen, Brussels Airport en Brussel Centraal.