fbpx

Aanduiding metrolijnen Rotterdam met eigen letter en kleur

12 nov 2009 16:53

Na Londen, Parijs en New York is het de beurt aan Rotterdam en de regio. Met ingang van december 2009 vervangen vijf kleuren en letters de huidige Calandlijn en Erasmuslijn. Evenals bij de drie wereldberoemde voorgangers, hoeven reizigers nu nog slechts een kleur te onthouden om te weten welke lijn zij moeten nemen of waar zij moeten overstappen.

Reist men normaal gesproken met de rode Calandlijn van en naar Spijkenisse, Capelle a/d IJssel, Nesselande en Ommoord dan neemt men vanaf december de groene, gele en rode lijn. Afhankelijk van de eindbestemming onthoudt men eenvoudigweg de bij de bestemming horende kleur en letter. Deze staat aangegeven op de informatiepanelen bij de perrons, op en in de voertuigen en op alle overige bewegwijzering.

Reist men normaal met de blauwe Erasmuslijn of RandstadRail Erasmuslijn, dan verandert er feitelijk niet zo heel veel. De RandstadRail Erasmuslijn wordt metrolijn E (donkerblauw). De Erasmuslijn van en naar Spijkenisse wordt in de nieuwe lijnenkaart metrolijn D (lichtblauw). 

Copyrights: verkeersnet.nl