fbpx
reisinformatie

Aangepaste dienstregeling door sneeuw in Randstad

Het treinverkeer in de Randstad is zwaar verstoord. Op een aantal trajecten rijden er nauwelijks meer treinen. Op andere trajecten rijden er wel treinen, maar veel minder dan gebruikelijk. Dat meldt spoorbeheerder ProRail vrijdag. Behalve de sneeuw, zorgde eerder op de dag ook een stroomstoring rond Utrecht voor vertraging. 

Op zeer veel trajecten rijden er momenteel minder treinen. Op de meeste trajecten in de Randstad rijden nu twee in plaats van vier stoptreinen en twee in plaats van vier intercity´s. Op een aantal trajecten rijden momenteel nauwelijks treinen. Bijvoorbeeld tussen Gouda en Rotterdam. Maar volgens de NS rijden op alle trajecten minimaal 1x per uur een trein. 

Neem niet de trein
NS en ProRail doen er alles aan om het treinverkeer op gang te houden en iedereen thuis te brengen. NS adviseert reizigers uit andere delen van het land om niet naar de Randstad te reizen als dat niet strikt noodzakelijk is.

Reis indien mogelijk later
Voor reizigers in de Randstad geldt dat ze hun reis het beste kunnen uitstellen tot een later tijdstip, bij voorkeur na de spits. Op dit moment is het op sommige stations heel erg druk en het treinverkeer is in de spits is beperkt. Door minder treinen te rijden lukt het NS tot nog toe wel te blijven rijden, de weersomstandigheden maken het wel zwaar.

Overvolle treinen
Doordat er minder treinen rijden, zijn de treinen die wel rijden prop vol. Volgens het NOS Journaal moeten agenten soms eraan te pas komen dat treinen niet te vol worden. Sommige mensen kunnen daardoor niet met de trein mee, en moeten wachten op een volgende trein.

Reisinformatie
De NS en ProRail hebben moeite om de reizigers goed te informeren. Dat kwam mede omdat de website van ns.nl vanmiddag enkele uren niet beschikbaar was. Inmiddels is de website weer bereikbaar, maar niet alle informatie is up-to-date. Zo meldt de website rond 20u dat het bedrijf rond 19u met een nieuwe update komt. Ook de actuele vertrektijden zijn voor een aantal stations in Noord-Holland niet beschikbaar.

Thalys
Behalve binnenlandse treinen, ondervindt ook het internationale treinverkeer ondervind hinder. Met name de Thalys richting Parijs. Sommige Thalys treinen naar Parijs lopen in Nederland al meer dan 3 uur vertraging op. Vanwege de problemen kunnen reizigers kosteloos omboeken.

 

Eerdere storing Utrecht en Rotterdam
Het treinverkeer heeft sinds vrijdagmorgen last van diverse storingen. Niet alleen storingen door sneeuw, maar ook een stroomstoring bij Utrecht zorgde voor hinder. Van 9:15u tot 9:40u was er rond Utrecht geheel een treinverkeer mogelijk, daarna werd het treinverkeer met vertraging hervat.
Ook reden er vrijdagmorgen al minder treinen rond Rotterdam. Dat was als gevolg van een wisselstoring.

Veel treinen vallen uit, bijvoorbeeld rond Rotterdam Alexander.
De treinen die reden, gingen vrijwel allemaal richting Rotterdam Centraal.