fbpx

Aangepaste dienstregeling zaterdag 27 december 2014

NS en ProRail hebben besloten om een groot aantal treinen op zaterdag 27 december op te heffen. De spoorbedrijven hebben dit besloten op basis van de weersverwachting van de weerbureaus, die voorspellen in een groot deel van het land (natte) sneeuw. 

Het is inmiddels al enkele jaren gebruikelijk dat bij verwacht winterweer de dienstregeling wordt aangepast. Op veel trajecten wordt de helft van het aantal treinen opgeheven. Het gaat om plekken waar normaal vier keer per uur een Sprinter of Intercity rijdt.

De dienstregeling is aangepast om meer ruimte op het spoor te hebben zodat eventuele storingen makkelijker opgelost kunnen worden. Als alle treinen zouden blijven rijden is het spoor zo druk bezet dat bij problemen de vertraging snel wordt doorgegeven naar andere treinen van andere spoorlijnen.

Reizigers worden geïnformeerd via NS.nl, de reisplanners (push-bericht), e-mail en de sms-alert. De reisplanners worden vrijdag in de loop van de avond aangepast. Doordat er morgen minder treinen rijden dan normaal, zal het drukker zijn (met name van, naar en op de grote stations). Ook moeten reizigers op sommige trajecten rekening houden met een extra overstap.

  • Dit is de weersvoorspelling van het KNMI: Morgenochtend is het bewolkt en in het midden en zuiden van het land valt geruime tijd natte sneeuw, die geleidelijk overgaat in droge sneeuw. Op veel plaatsen vormt zich een sneeuwdek van enkele centimeters, in het zuidoosten 5-10 cm, lokaal mogelijk meer. De sneeuw trekt in de avond in zuidoostelijke richting weg. In het noordoosten en het noorden van het land blijft het waarschijnlijk zo goed als droog.