fbpx

Afscheid station Geerdijk met recordpoging

12 apr 2016 11:38

Station Geerdijk sluit op vrijdag 29 april. Op een gemiddelde werkdag kent het station 55 in- en uitstappers. Daarmee is het op Enschede De Eschmarke na het kleinste station van Nederland. Treinreiziger.nl en OV-Magazine willen het afscheid vieren met een ludieke recordpoging.

Als het aan hen ligt wordt de laatste dag dat het station geopend is, de drukste uit de geschiedenis. Om 19.06 uur wordt een poging gedaan om zoveel mogelijk reizigers tegelijkertijd op het stationnetje te krijgen. Aansluitend kan er geborreld worden bij het enige café dat Geerdijk rijk is: café de Brug. De initiatiefnemers hopen verder een dweilorkest te regelen.

Voor veel ov-liefhebbers is het sluiten van het station reden om het een keer te bezoeken. De jongerenafdeling van de treinfanatenvereniging NVBS bezocht op zaterdag 26 september al het station. Toen waren er in totaal 10 reizigers tegelijk op het station. Dat is voor Geerdijkse begrippen erg druk. Op een gemiddelde werkdag stoppen op het station 53 treinen.

Station Geerdijk sluit om een doorgaande trein tussen Almelo en Hardenberg mogelijk te maken. Nu eindigt de trein vanuit Almelo nog in Mariënberg. Vanaf zaterdag 30 april wordt er aan het spoor gewerkt en zullen er geen treinen meer stoppen te Geerdijk.