fbpx

Alle OV-chipkaart abonnementen op één website

11 jun 2013 10:05

Voor het eerst zijn alle OV-chipkaart-abonnementen van Nederland overzichtelijk te vinden op één website: ovchipkaartabonnement.nl. Op deze website kan de reiziger per regio en per vervoerder zien welke abonnementen er zijn. In totaal zijn er 163 abonnementen op de website opgenomen.

De website is ontwikkeld door Ron van Rooij. Hij miste tot nu toe een duidelijk overzicht. "Iedere vervoerder heeft zijn eigen abonnementen. Deze abonnementen zijn vervolgens weer te koop via verschillende webshops. Een duidelijk overzicht ontbrak waardoor de reiziger soms door de bomen het bos niet meer kan zien."

In plaats te gaan klagen over de wirwar van abonnementen, besloot Van Rooij zelf aan de slag te gaan. En met succes. Op ovchipkaartabonnement.nl kan de reiziger eenvoudig de voor hem relevante dagkaarten en abonnementen vinden. "Het is de enige website met een totaaloverzicht" zegt Van Rooij trots. Nadat de reiziger een dagkaart of abonnement heeft uitgekozen, wordt hij doorgestuurd naar de webshop waar het product verkrijgbaar is.

Een duidelijk verdienmodel heeft het initiatief met de website nog niet. "Laten we eerst eens kijken hoe de reiziger reageert en in hoeverre de website een succes wordt." Van Rooij wil verder nog kwijt dat hij niet de enige initiatiefnemer is. "Ik ben bijgestaan door Louis Roes. Mede dankzij hem is het probleem voor de reiziger herkend." De website staat sinds vrijdag online.

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
E.H. van Megen
5 jaren geleden

Graag saldo van ov chipkaart met nr. 3528020090824355 overboeken naar 3528010481800528.

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  E.H. van Megen

Dat gaat u hier niet lukken. Dit kunt u beter proberen op de site van de OV-chipkaart.