fbpx

Alstom krijgt tijdens InnoTrans CO2 Certificaat van ProRail

22 sep 2010 13:03

ProRail moedigt partijen waarmee zij samenwerkt aan om energiebesparende maatregelen te treffen door middel van de CO2-prestatie ladder. Deze ladder heeft vijf stappen. Hoe hoger het niveau een bedrijf bereikt, hoe meer voordeel het ontvangt bij aanbestedingen. Alstom is woensdag als eerste railproducten leverancier in Nederland gecertificeerd voor niveau 3 van de ProRail CO2-prestatie ladder.

Voor een bedrijf dat is gecertificeerd op niveau 1 is dit voordeel 1%. Op niveau 3 bedraagt het voordeel 4%. Wie weet door te groeien tot niveau 5 krijgt zelfs 10% voordeel. Het certificaat voor Alstom werd door ProRail directeur Bert Klerk tijdens InnoTrans 2010 in Berlijn uitgereikt.

Alstom streeft wereldwijd naar vermindering van haar milieu-impact. Zo heeft het bedrijf zich tot doelgesteld  om de energie-intensiteit en broeikasgassen met 20% te verminderen. Alstom is dan ook bijzonder blij met de certificering. "Deze ontvangen certificering is voor onze activiteiten die verder gaan dan het rollend materieel. Dit onderstreept onze wereldwijde inspanningen op het gebied van duurzaamheid.", verklaarde Philippe Mellier, President van Alstom Transport International.

Foto: Bert Klerk, president-directeur van ProRail (links) en Philippe Mellier, president van Alstom Transport International.