fbpx

Ambitie OVshop.nl: één shop met alle ov-chipkaart abonnementen

23 feb 2014 11:23

De nieuwe website OVshop.nl wil dé website worden voor alle OV-chipkaart-abonnementen. Op dit moment kunnen reizigers op de website al saldo opwaarderen en nieuwe OV-chipkaarten kopen. Binnenkort verwacht de website ook de eerste OV-chipkaart-abonnementen te kunnen gaan verkopen.

Sinds 1 januari is Trans Link Systems, het bedrijf achter de OV-chipkaart juist gestopt met de verkoop reisproducten van vervoerders, ook met de landelijk geldende reisproducten. Vervoerders verkopen nog wel hun eigen reisproducten, maar het resultaat is dat de reiziger niet meer bij één shop terecht kan. Daar wil ovshop.nl verandering in brengen.

"Binnenkort gaan we een paar OV-chipkaart-abonnementen toevoegen aan ovshop.nl. In de verdere toekomst is de mogelijkheid aanwezig dat OVshop als enige partij de verkoop van alle producten gaat verzorgen. Dan zouden vervoerders hun eigen online abonnementverkoop kunnen uitbesteden aan OVshop.nl" zegt ontwikkelaar Ron van Rooij. Welke abonnementen binnenkort te koop zullen zijn via de website wil de ontwikkelaar nog even geheim houden.

Volgens Van Rooij zien vervoerders ook het nut van het initiatief in. "De vervoerders willen zich liever bezig houden met hun core: het vervoeren van reizigers. De verkoop van producten laten ze liever over aan een dedicated party. OVshop.nl is die partij."

Van Rooij ontwikkelde eerder al ovchipkaartabonnement.nl en ov-chipkaart-kopen.nl. "De vraag naar één loket is duidelijk aanwezig. Dit zien we aan de talloze reacties die binnenkomen op ovchipkaartabonnement.nl. Die website heeft gemiddeld nu 300 bezoekers per dag. Nu worden die nog doorgestuurd naar de aparte webshops van de vervoerders. Erg verwarrend voor de reiziger, zeker omdat webshops van kleine vervoerders zijn opgenomen in webshops van grote vervoerders. Ze weten dan niet of ze bij de goede partij zijn. Eén unified label als ovshop.nl zal meer duidelijkheid scheppen voor de reiziger." 

Van Rooij heeft OVshop.nl weliswaar ontwikkeld, maar is niet de eigenaar van de website. Dat is Chip Bizz B.V.