fbpx

Amsterdam gaat OV-chipkaart bevorderen door acties

12 mrt 2010 10:18

De Stadsregio Amsterdam maakt zich klaar voor het afscheid van de strippenkaart en de overgang naar de OV-chipkaart. Om de OV-chipkaart te stimuleren komen er voor Amsterdamse reizigers allerlei acties. Bijvoorbeeld tegen inlevering van een (eventueel volle) strippenkaart een gratis anonieme OV-chipkaart. 

De acties worden georganiseerd onder de naam ‘Strippenkaart Opmaaktips’. Daarmee kunnen strippenkaartreizigers genieten van 10 voordelen bij diverse musea en attracties in de stad. De voordelen variëren van korting op de toegangsprijs tot gratis ijsjes. Daarnaast ontvangen de bezoekers tegen inlevering van hun strippenkaart een gratis anonieme OV-chipkaart t.w.v. € 7,50 (op=op). Dubbel voordeel dus.

Hoe gaat de campagne in zijn werk? De reiziger bekijkt op www.ov-chipkaart.nl de verschillende aanbiedingen, kiest er één uit en print vervolgens de bijbehorende voucher. Tegen inlevering van zijn strippenkaart (deze mag helemaal vol zijn) en de voucher krijgt de reiziger korting of een attentie bij de attractie én ontvangt hij een gratis anonieme OV-chipkaart. Voordat met deze OV-chipkaart gereisd kan worden, moet deze nog wel even opgeladen worden. 

De campagne Strippenkaart Opmaaktips is een initiatief van de Stadsregio Amsterdam, Arriva, Connexxion en GVB. De campagne start op 15 maart aanstaande en zal lopen tot en met 31 maart. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *