fbpx

Amsterdams metronet vanaf 17 november weer normaal

31 okt 2013 20:04

Nu de werkzaamheden in de metrotunnel van de Oostlijn ten einde zijn, rijdt metrolijn 54 ook in de avond weer door van en naar Amsterdam Centraal. Dat meldt de GVB. Het volledige metronet keert pas enkele weken later terug: per zondag 17 november.

Dit betekent dat per 17 november lijn 53 terug in dienst komt en samen met lijn 54 en lijn 51 weer zal doorrijden naar Amsterdam Centraal. Het aangepaste metronet was ingegaan op 27 mei. In de zomervakantie was de Oostlijn volledig gesloten.

Even dreigde het aangepaste metronet ook in 2014 voortgezet te worden. Reizigersorganisatie Voor Beter OV keerde zich daar fel tegen. "De metropassagiers hebben het zwaar te verduren door de gevolgen van het gepruts met de renovatie van de metrotunnel, gebrek aan rijvaardige metro’s en problemen met de stroomvoorziening" stelde de vereniging eerder tegenover AT5.

GVB erkent dat niet alles soepel is verlopen. "Met name op Spaklerweg en Van der Madeweg hebben reizigers niet altijd de vlekkeloze overstap gekregen die door GVB was beloofd", zegt de Amsterdamse vervoerder. GVB gaat onderzoeken hoe dat kon gebeuren.