fbpx

Amsterdamse metro vanaf 24 augustus weer de vertrouwde route

21 aug 2009 15:12

De afgelopen zeven weken is hard gewerkt door de gemeente Amsterdam aan de Noord/Zuidlijn ter hoogte van station Zuid. Door deze werkzaamheden waren de meeste sporen buiten gebruik en was geen metroverkeer mogelijk tussen station Zuid en station Duivendrecht / Spaklerweg.

Metro 51 heeft de hele periode niet gereden en metro 50 reed een ingekorte route tussen Isolatorweg en station Zuid. Tijdens de werkzaamheden heeft GVB pendelbussen ingezet op de trajecten Westwijk – Zuid en Duivendrecht – Overamstel. Daarnaast konden reizigers in deze periode ook met hun GVB vervoerbewijs op het vervallen traject gebruik maken van de NS treinen. Op 24 augustus, de dag waarop ook de zomerdienst eindigt, rijdt de metro weer haar normale dienstregeling en kunnen reizigers weer gebruik maken van het volledige metronet. Metro 50 en 51 rijden dan hun vertrouwde route.

Door het eindigen van de zomerdienstregeling zullen de lijnen van tram, bus en metro die minder frequent hebben gereden, weer frequenter gaan rijden en starten ook de scholierenlijnen en ondersteunende lijnen weer met rijden. Een nieuwe lijn is bus 66, die IJburg met Amsterdam-Zuidoost verbindt.

Maandag 24 augustus verwelkomen GVB-medewerkers in de ochtendspits de reizigers op de stations Zuid, RAI, Boelelaan/VU en Oranjebaan. De eerste reizigers ontvangen een kleine attentie als dank voor hun begrip de afgelopen weken. De attentie is tevens een verwijzing naar de sluiting van de metropoortjes op donderdag 27 augustus. Vanaf die datum is de OV-chipkaart namelijk de enige kaart in de metro.