fbpx

Arriva: Trein Groningen – Musselkanaal tijdens MusSAIL

27 jul 2015 9:06

Op zaterdag 1 en zondag 2 augustus rijden er weer tijdelijk treinen van Groningen via Veendam en Stadskanaal naar Musselkanaal. Op beide dagen rijdt Arriva twee keer per dag de Semslinie Express. Voor de trein geldt een bijzonder tarief.

De trein rijdt in het eerste weekend van augustus vanwege het het evenement MusSAIL. Tijdens deze viering wordt stilgestaan bij het 250-jarig bestaand van Het Stadskanaal en het 400-jarig bestaan van de grens tussen Groningen en Drenthe, genaamd de Semslinie.

Voor 15 euro verkoopt Arriva speciale dagkaarten. Die zijn geldig voor twee volwassenen en twee kinderen tot en met 11 jaar. Er mag dan niet alleen gereisd worden met de Semslinie Express, maar ook met de museumtreinen van de STAR. 

Het is voor het eerst dat Arriva rijdt naar Stadskanaal en Musselkanaal. Het liefst zou de vervoerder zien dat de spoorlijn weer geschikt wordt voor reizigerstreinen. Daarvoor zijn echter infrastructurele wijzigingen aan het spoor nodig. Nu mag alleen de museumtrein van de STAR er rijden.