fbpx

Autoslaaptrein in 2017 naar Livorno en Verona

07 sep 2016 16:53

De Treinreiswinkel gaat in 2017 meer autoslaaptreinen laten rijden. Naast de autoslaaptrein Düsseldorf – Verona gaat het Nederlandse bedrijf ook een autoslaaptrein Düsseldorf – Livorno aanbieden. Daarnaast rijdt er ook dagelijks een Autoslaaptrein Düsseldorf – Wenen van de Oostenrijkse spoorwegen.

De Treinreiswinkel introduceerde in 2015 halsoverkop de autoslaaptrein Düsseldorf – Verona. Voorheen werd er samengewerkt met EETC, dat vanuit Den Bosch diverse autoslaaptreinen liet rijden. Nadat EETC plotseling had aangekondigd te zullen stoppen met haar activiteiten, besloot Treinreiswinkel zelf in het gat te springen met een eigen autoslaaptrein.

Dat bleek vorig jaar al een succes, waarop de trein Düsseldorf – Verona dit jaar ook in mei, juni en september ging rijden. Dat blijft in 2017 zo, om precies te zijn van 19 mei t/m 30 september 2017. Net als dit jaar vertrekt de autoslaaptrein naar Verona in 2017 op vrijdagavond vanuit Düsseldorf. Zaterdagavond rijdt de trein dan weer van Verona naar Düsseldorf. 

Op enkele dagen kan de auto al mee voor 149 euro per enkele reis. Op die dagen zijn ook de ligplaatsen in een ligrijtuig extra voordelig: 99 euro per persoon. Op andere dagen kost het meenemen van de auto naar Verona (of terug) tussen de 293 euro en 383 euro per enkele reis. Een ligplek in een ligrijtuig kost normaal tussen de 113 en 153 euro per persoon. Het is ook mogelijk om een eigen couchette te huren of een plek in het slaaprijtuig. 

De Autoslaaptrein Düsseldorf – Livorno gaat alleen rijden in het hoogseizoen, van 5 juli t/m 31 augustus. Deze autoslaaptrein vertrekt op woensdag vanuit Düsseldorf en op donderdag vanuit Italië. De auto meenemen van of naar Livorno kost tussen de 359 en 399 euro, een ligplek van of naar Livorno kost tussen de 129 en 159 euro.

Nieuw is dat het meenemen van fietsen mogelijk is voor reizigers zonder auto. Dat gaat € 24 per enkele reis kosten. Verder zijn er speciale tarieven voor kinderen. Voor kinderen t/m 14 jaar is er een plek in het ligrijtuig beschikbaar voor 40 euro.

De autoslaaptrein Düsseldorf – Wenen van de ÖBB rijdt dagelijks. Ook deze autoslaaptrein is bij de Treinreiswinkel te boeken.

Foto: Archief