fbpx

Baby geboren in TGV

Vrijdag is er een baby geboren in een hogesnelheidstrein van de Franse spoorwegen (SNCF). De TGV was onderweg van Bordeaux naar Parijs. De baby mag van de Franse spoorwegen haar hele leven kostenloos met de SNCF reizen. 

De jonge moeder (22) beviel van een meisje omstreeks 11 uur. In de trein zaten ook een arts, een verpleegster en een kinderverzorgster. Zij hielpen de moeder bij de bevalling. Een aantal reizigers maakte vervolgens plaats, zodat de vrouw wat meer ruimte kreeg om het kind te baren.

Door de gebeurtenis liep de trein wel vertraging op, deze stopte gedurende de bevalling op het station Coutras, iets ten noorden van Bordeaux. Na een half uur kon de trein de weg naar Parijs vervolgen. 

Op 14 september 2009 werd al een kind geboren in de sneltrein Thalys. Een Afrikaanse hoogzwangere vrouw was toen op weg van Parijs naar Keulen. De baby, een meisje, kwam in Brussel ter wereld. Ook zij mag haar hele leven gratis met de Thalys rijden. In New York werd er eerder al een baby geboren op het station. Zie ook: Baby en trein – bijzondere nieuwsberichten.

Foto´s: archief / mei 2011 te Bordeaux