fbpx

Backpacken per trein door Thailand

17 feb 2014 9:57

Thailand is dankzij de vele bezienswaardigheden, het adembenemende landschap en de voordelige prijzen één van de populairste bestemmingen onder backpackers wereldwijd. De trein is hierbij het ideale vervoersmiddel om je door Thailand te verplaatsen. Huakamphong, het centraal station van Bangkok, vormt het belangrijkste knooppunt van de spoorlijnen in Thailand. Vanaf hier kan je de 4 belangrijkste hoofdroutes nemen: Northern line, Southern line, Eastern line en Northeastern line. Bangkok is hiermee de perfecte uitvalsbasis om Thailand te ontdekken. De dienstregeling wordt in het Engels weergegeven, en het vriendelijke personeel op het centraal station zal je altijd proberen in het Engels te woord te staan.

Bangkok – Chiang Mai

Wanneer je een rondreis maakt door Thailand en je verschillende steden wilt bezoeken, is reizen per trein de beste optie. De treinreis van Bangkok naar Chiang Mai is met uitstek het populairst onder backpackers. Buiten het feit dat dit de snelste en voordeligste manier van reizen is, is het ook nog eens erg leuk. Vooral de nachttrein tussen Bangkok en Chiang Mai is een veel voorkomende keuze. De treinreis tussen beide steden is als een ware attractie. Een totaal andere ervaring in vergelijking met een Europese nachttrein. De meeste reizigers kiezen voor het reizen in de 2e klas. Hier kun je kiezen tussen een reclining seat (zoals een vliegtuigstoel) of een ‘sleeper´, een bedje. Het is aan te raden om een sleeper te boeken. Hiermee begin je de treinreis in een stoel met een andere stoel tegenover je. Na een paar uur komt er dan een conducteur langs die in een paar snelle handelingen twee bedjes uit de muur tovert. Ook word je dan voorzien van een dekentje en een laken.

Backpacken in Thailand

Thailand is een groot land met verschillende landschappen. Het zuiden van Thailand is vooral zon, zee en strand terwijl het noorden de nodige bergen biedt. Houd hier dus rekening mee tijdens het inpakken van je backpack. Zorg ook dat je beschikt over goed schoeisel. Ben je nog niet goed voorbereid om te backpacken? Neem dan even een kijkje op campz.nl voor je outdoor-uitrusting. Wanneer je van plan bent veel door de natuur te gaan lopen, is het beter als je als backpacker de maanden april en mei vermijdt, aangezien dit de warmste maanden zijn.