fbpx
Foto: Archief / Deutsche Bahn

Blikseminslag zorgt voor problemen bij treinverkeer

Door blikseminslag rijden dinsdagmorgen al de hele ochtend geen treinen tussen Arnhem en Wolfheze. Daarnaast ondervindt het treinverkeer naar Duitsland ernstige hinder van de weersomstandigheden. Maandag waren er ook problemen door blikseminslag en een ongevallen boom.

  • Dit artikel is bijgewerkt tot 11:15u

Vanaf kwart voor zes in de ochtend meldt NS dat er geen treinverkeer mogelijk is tussen Wolheze en Ede-Wageningen. Pas na ruim twee uur kwamen volgens omstanders de eerste bussen. NS zegt bij verstoringen meestal binnen een uur vervangend vervoer te kunnen leveren, maar dat is deze keer dus niet gelukt. Daardoor kregen reizigers te maken met enorme vertragingen. Ook klaagden reizigers over de slechte reisinformatie.

Door de problemen tussen Arnhem en Ede-Wageningen reden er ook minder treinen tussen Arnhem en Nijmegen. Ook tussen Oss en Den Bosch reden er enige tijd geen treinen door blikseminslag, maar daar konden de problemen voor de ochtendspits worden opgelost.

Op andere trajecten in Nederland hadden de treinen dinsdagochtend geen problemen door blikseminslag. Anders is dat voor reizigers die naar Duitsland willen. In Duitsland hebben de weersomstandigheden voor veel problemen op het spoor gezorgd. Daardoor rijdt de ICE Amsterdam – Frankfurt niet. Ook vanuit Venlo rijden er geen treinen richting Duitsland.

Onder andere tussen Dortmund – Essen – Düsseldorf – Keulen is het treinverkeer stil komen te liggen. Ook vanuit Dortmund via Gelsenkirchen naar Duisburg rijden er geen treinen, net als tussen Münster – Essen en Münster – Hamm. Zie voor actuele informatie deze pagina op bahn.de.

Maandag waren er in Nederland ook wat kleine problemen door weersomstandigheden. Zo zorgde een boom op het spoor bij Geldrop enige tijd voor vertraging en liepen werkzaamheden rond Utrecht uit door blikseminslag.