fbpx

Bouwterrein Rotterdam Centraal open tijdens Dag van de Bouw

23 mei 2011 17:59

Op zaterdag 28 mei is de jaarlijkse landelijke ‘Dag van de Bouw’. Ook Rotterdam Centraal doet mee met deze opendag. Iedereen die interesse heeft in een kijkje achter de schermen is van harte welkom. De dag begint feestelijk met de doop van de ‘Lee Towers kraan’ door burgemeester Aboutaleb.

Lee Towers is de onlangs geplaatste megakraan, tijdens de Dag van de Bouw wordt de kraan voorzien van een naambord. Zowel Lee Towers zelf als de burgemeester zulllen vanaf 11.00 uur hierbij aanwezig zijn.

Maar tijdens De dag van de Bouw is er veel meer te doen. Zo draait er een korte film in informatiecentrum ‘Punt Centraal’ (Weena 705) en worden er tussen 10.00 uur tot 16.00 uur rondleidingen gegeven over de bouwplaatsen van het stationsgebied en de parkeergarage Kruisplein. Deze rondleiding duurt ruim een uur, de laatste start om 15:00 uur. Geïntresseerden kunnen zich melden bij het informatiecentrum. 

Bovenste foto: Wethouder Baljeu gaf ruim twee maanden geleden de startschot van de bouw van de stationshal. Onderste foto geeft weer hoe het station er in de toekomst uit zal komen te zien.