fbpx
reisinformatie

Brand verkeersleiding zorgt voor twintigduizend claims

07 dec 2010 17:52

(Novum) – De Nederlandse Spoorwegen hebben de afgelopen twee weken ongeveer twintigduizend claims ontvangen van reizigers die last hebben gehad van vertraging als gevolg van brand bij de verkeersleiding. Dat meldt een woordvoerder van de NS dinsdag.

De claims betreffen onder meer treinkaartjes, de aanschaf van eten en de kosten voor een taxi, zegt de woordvoerder. Verder ligt er nog een aantal niet behandelde claims. De NS verwacht dat het nog zo´n twee tot drie weken duurt voordat alles is behandeld. Onduidelijk is welk deel van de claims wordt gehonoreerd.

Twee weken geleden zorgde een brand in het gebouw van de verkeersleiding in Utrecht ervoor dat duizenden reizigers op het Centraal Station in Utrecht en op veel kleinere stations richting Utrecht strandden.

Zaterdagmiddag liep het treinverkeer rond Utrecht Centraal opnieuw ernstig vertraging op, dit maal door hevige sneeuwval. Daarover zijn inmiddels ruim 1600 claims via internet binnen gekomen. De claims via formulieren zijn nog niet verwerkt.

De Tweede Kamer, minister van Infrastructuur Melanie Schultz (VVD) en FNV Spoor leverden maandag forse kritiek op de NS, die uiteindelijk excuses aanbood. Wel gaf het spoorbedrijf aan dat er geen sprake was van chaos.