fbpx

Buschauffeur mishandeld in Almere

02 apr 2009 19:26

(Novum) – Twee jongens hebben donderdag in Almere een buschauffeur mishandeld. Een 15-jarige jongen spuugde de chauffeur in zijn gezicht en sloeg hem. De tweede jongen gaf de man een schop tegen zijn schouder. De chauffeur uit Almere, die reed op Connexxion-lijn 2, raakte niet gewond, meldt de politie Flevoland.

De commotie ontstond rond 16.00 uur toen een onbekende passagier een stinkbom in de bus had gegooid. De chauffeur zette de bus stil bij het Busplein om het voertuig te laten luchten, wat bij de twee jongens agressie losmaakte.

De 15-jarige jongen is in de omgeving van het plein aangehouden, waarbij hij twee agenten beledigde. Hij zit in de cel. Zijn metgezel wist te ontkomen, maar de politie heeft een vermoeden wie hij is. Connexxion heeft de beelden van de beveiligingscamera in de bus aan de recherche gegeven.

Onlangs werden twee NS-medewerkers mishandeld op station Almere Centrum, waarna de NS en de vakbonden een pakket landelijke veiligheidsmaatregelen aankondigden. Het tegengaan van agressie in het openbaar vervoer staat hoog op de agenda. Eerder donderdag werd een taskforce aangekondigd die maatregelen tegen geweld in het ov moet voorstellen.

Archieffoto – Connexxion bus naar Haarlem