fbpx

Buschauffeurs Qbuzz in Drenthe en Groningen houden vrijdag werkoverleg: uitval ritten dreigt

Buschauffeurs van vervoersmaatschappij Qbuzz komen vrijdagochtend samen om over de overlast op de buslijnen door Ter Apel te overleggen. Daardoor zullen veel bussen in Drenthe en Groningen in de ochtendspits uitvallen, stelt Edwin Kuipers, bestuurder van FNV Streekvervoer.

Rituitval

De overlegbijeenkomsten worden gehouden vanaf het begin van de dienst om 05.00 uur tot 08.00 uur op de standplaatsen Emmen, Oude Pekela en Stadskanaal. Bussen vanaf die plaatsen zijn na 08.00 uur weer in bedrijf.

Volgens FNV snappen de chauffeurs dat de actie tot ongemak voor reizigers kan leiden. “Uiteraard laten onze leden liever de bussen rijden, maar ze zijn het geweld en intimidatie op de lijnen door Ter Apel helemaal zat.”

Intimidatie

Volgens FNV Streekvervoer hebben de chauffeurs op de buslijnen tussen Emmen en Ter Apel al jaren last van geweld en intimidatie. Passagiers weigeren te betalen en proberen dan met geweld toch in de bus te komen. Het zou volgens FNV vooral gaan om mensen die asiel aanvragen in Nederland maar geen kans maken op een verblijfsstatus omdat ze uit een veilig thuisland komen.

Anderhalve week geleden voerden de buschauffeurs al actie voor een veilige werkplek door haltes in Ter Apel over te slaan.

(c) ANP

0 0 stemmen
Artikel waardering
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Brabo
2 jaren geleden

Een week niet gestaakt is een week niet geleefd bij de FNV.

Jasper
2 jaren geleden
Antwoord aan  Brabo

Was de azijn in de aanbieding?

A.M. Berben
2 jaren geleden

Deze chauffeurs hebben volstrekt gelijk, de voortdurende overlast die uitgaat van een zekere groep van asielzoekers wordt in Nederland steeds maar weer gebagatelliseerd.
Dit terwijl die overlast zichtbaar is en structureel zo goed als niet pleegt te worden aangepakt.
Tegelijkertijd was Nederland zijn handen in onschuld en doet het niet echt iets anders dan berusten in het feit dat er op Europees politiek niveau als jaren sprake is van stilstand.