fbpx

Carel van den Driest nieuwe voorzitter Commissarissen NS

15 mrt 2013 11:18

De Raad van Commissarissen van de Nederlandse Spoorwegen heeft een nieuwe samenstelling. Voorzitter Wim Meijer en Marjan Oudeman nemen afscheid van de Raad. Meijer is opgevolgd door Carel van den Driest. Per 13 maart 2013 is ook Ilonka Jankovich toegetreden tot de Raad. Zij is voor een periode van vier jaar benoemd.

Ilonka Jankovich is eigenaar en Managing Director van Brainpower, investeerder in online bedrijven. Tot 2012 was zij Country Manager voor Randstad Hongarije, dat in 2010 ProfiPower heeft overgenomen. Dit recruitmentbureau voor hoger opgeleiden werd in 2004 door Ilonka gestart en groeide uit tot marktleider in Hongarije.

Wim Meijer en Marjan Oudeman nemen na afloop van hun respectievelijke benoemingstermijnen afscheid van de Raad en Carel van den Driest zal de positie van voorzitter innemen. Carel van den Driest: “De komst van Ilonka Jankovich voegt kennis van personeelszaken, ondernemingsgeest en internationale expertise toe aan de Raad. Wij danken Wim Meijer voor zijn zorgvuldige leiderschap van de Raad van Commissarissen gedurende meer dan 11 jaar waarin de onderneming groeide en de klantwaardering verdubbelde." 

Vanaf 13 maart bestaat de Raad van Commissarissen uit: Carel van den Driest (vz), Frans Cremers, Ilonka Jankovich, Jeroen Kremers, Truze Lodder en Paul Rosenmöller.