fbpx

Celstraffen geëist voor overval treinreiziger

 (Novum) – Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft vrijdag celstraffen geëist tegen vier mannen voor een overval op een man in een trein in november. De mannen sloten hun slachtoffer in en vroegen hem onder meer of hij wel eens een pistool op zich gericht had gekregen en of hij wel eens had gezien dat iemands oren en neus werden afgesneden.

Tegen een 20-jarige Hagenaar werd de hoogste straf geëist. Het OM vroeg om twee jaar cel en een halfjaar voorwaardelijk.

Justitie eiste tegen de 25-jarige Hagenaar die de eerste bedreigingen uit zou hebben gesproken en een 18-jarige man uit Dordrecht twee jaar cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. Een 20-jarige man uit Den Haag hoorde 21 maanden cel, waarvan zeven voorwaardelijk tegen zich eisen.

De vier bedreigden de man in de trein van Rotterdam naar Den Haag ook met een mes. Ze haalden zijn zakken en portemonnee leeg en dwongen hem zijn pincode af te geven. Het slachtoffer slaagde erin te ontkomen bij het station van Delft.

Drie verdachten werden daar in de buurt aangehouden. Een van hen bleek er niets mee te maken te hebben en werd vrijgelaten. Later werden de twee andere verdachten opgepakt. Alle vier de verdachten ontkennen iets met de beroving te maken te hebben.

De rechter doet over twee weken uitspraak in de zaak.