fbpx

China bouwt hogesnelheidslijn naar buurland Laos

09 mrt 2011 15:14

China gaat een hogesnelheidslijn aanleggen naar Laos, het communistische buurland waar toerisme en economie de laatste tijd opbloeien. De bouw van het 421 kilometer lange tracé begint in April, meldde Aziatische media woensdag.

De spoorlijn moet over vier jaar klaar zijn en geschikt zijn voor snelheden van 200 kilometer per uur. Ook vrachttreinen gaan van de HSL gebruik maken, die zullen echter maximaal 120 kilometer per uur gaan rijden. De hogesnelheidslijn moet in de toekomst worden doorgetrokken tot in de Thaise hoofdstad Bangkok.

Met het project is een inverstering van 4,5 miljard euro gemoeid, welke voor rekening van China. De spoorlijn zal lopen de Chineese grens naar de hoofdtad van Laos, Vientiane. Vanuit Vientiane is het op dit moment al mogelijk de trein naar Bangkok te nemen. Dat is momenteel ook de enige trein die het land aandoet. 

China meldde dinsdag verder dat het dit jaar een spoorlijn aanlegt naar het geïsoleerde Myanmar. Een soortgelijke lijn naar Vietnam is opgeschort wegens een grensgeschil.