fbpx

Concessie West-Brabant alsnog gegund aan Arriva

09 apr 2014 11:11

Per 14 december wordt Arriva toch de nieuwe vervoerder in West-Brabant. Dat heeft de provincie Noord-Brabant besloten na een bezwaarschrift van de vervoerder. Aanvankelijk werd Veolia als winnaar aangewezen, maar dat bleek op grond van een verouderde rekenformule. Veolia gaat de beslissing van de provincie nu aanvechten.

Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur van Arriva Nederland: “Wij zijn blij met deze uitspraak. Nu kunnen we verder met de voorbereidingen van Oost-Brabant en zullen we de voorbereidingen voor West-Brabant voortvarend oppakken.”

Voor de exploitatie van de concessie West-Brabant schaft Arriva een compleet nieuw wagenpark aan met milieuvriendelijke Euro 6-bussen. Bovendien hebben alle bussen gratis wifi. Reizigers in West-Brabant blijven dezelfde bedieningsuren en frequenties van bussen houden als ze nu gewend zijn.

Voor Veolia is het verlies een zware domper. Het bedrijf wil zich nog niet gewonnen geven. "Het is voor Veolia een zeer teleurstellend besluit, want Veolia is ervan overtuigd dat de Provincie Noord-Brabant grove aanbestedingsfouten heeft gemaakt in het aanbestedingsproces. Veolia zal daarom het genomen besluit van de Provincie aanvechten bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) en ze overweegt een klacht in te dienen bij de Europese Commissie vanwege het niet volgen van Europese jurisprudentie" aldus de vervoerder.

De totale waarde van de contracten van West- en Oost-Brabant bedraagt ruim 1,2 miljard euro.