fbpx

Connexxion belooft Almere beter ov tegen lagere kosten

22 apr 2009 12:34

De gemeente Almere heeft na een Europese aanbesteding het busvervoer in de stad en van en naar het ‘t Gooi en Amsterdam met ingang van 1 januari 2010 voor een periode van acht jaar gegund aan Connexxion. Ook het leerlingenvervoer per bus wordt uitgevoerd door Connexxion. Ondanks de huidige economische situatie krijgt het busvervoer een kwaliteitsimpuls, zo belooft de ov-maatschappij.

Op de verbinding Almere-Amsterdam wordt hoogwaardig openbaar vervoer geboden. Het vervoeraanbod neemt met 38% toe, terwijl de kosten slechts met 21% toenemen, aldus Connexxion. Door een hogere frequentie in zowel de spits- als dalperiode en het langer doorrijden, stijgt het aantal reismogelijkheden. In Almere stijgt het vervoeraanbod met 7% tegen gelijkblijvende kosten.

Automobilisten
Connexxion gaat met speciale acties inspelen op de behoefte van de automobilisten om deze te verleiden van het openbaar vervoer gebruik te maken. Met een gratis probeerabonnement voor automobilisten, werknemers en voor alle nieuwe inwoners verwacht Connexxion nieuwe reizigers te trekken.
Connexxion ziet verder potentie in ketenmobiliteit (bus-bus, trein-bus en auto-bus) en gaat gericht de markt bewerken om de ketenmobiliteit te stimuleren. Zo zal in de bus de actuele treininformatie getoond gaan worden en kan op internet met behulp van een interactieve lijnennetkaart de actuele situatie op dat moment bekeken worden. Reizen met de OV-Chipkaart wordt mogelijk. Alle jaarkaarthouders krijgen voor de start van de concessie een gratis persoonlijke OV-Chipkaart met daarop hun abonnement.
Veel werknemers in Almere zijn werkzaam op bedrijventerreinen. Connexxion gaat investeren in de bereikbaarheid van deze bedrijventerreinen. Het stimuleren van het OV-gebruik naar bedrijventerreinen in Almere wordt een speerpunt voor Connexxion.

Beloftes
Connexxion gaat een reizigershandvest toepassen en bekendmaken met de volgende beloftes:

  • Belofte 1: De wensen van de reizigers staan centraal
  • Belofte 2: Betrouwbaar openbaar vervoer
  • Belofte 3: Voor iedereen toegankelijk openbaar vervoer
  • Belofte 4: Veiligheid staat voorop
  • Belofte 5: Vriendelijke chauffeurs
  • Belofte 6: De bus als duurzaam alternatief voor de auto
  • Belofte 7: Niet tevreden, geld terug garantie