fbpx

Connexxion komt Almeerse chauffeurs tegemoet

24 jul 2011 12:35

Busreizigers kunnen vanaf 1 augustus in Almere ook ´s avonds bij de achterste deuren van de bus instappen. Connexxion wijzigt het instapbeleid om de Almeerse buschauffeurs tegemoet te komen, laat een woordvoerder vrijdag weten.

Nu mogen passagiers na 19.00 uur alleen nog bij de voorste deuren instappen. Volgens de buschauffeurs leidt dat tot veel agressie en onbegrip onder reizigers. De chauffeurs dreigden naar aanleiding van een reeks incidenten met acties als het vervoersbedrijf niets aan de veiligheid zou doen.

Volgens Connexxion zijn er in de Almeerse bussen meer incidenten dan in andere plaatsen en leidt dat tot veel onrust onder personeel. Meerdere chauffeurs werden de afgelopen maanden mishandeld, bespuugd, uitgescholden en beroofd.

De chauffeurs willen ook een einde aan het gebruik van contant geld in de bus. Volgens de zegsvrouw kan die eis niet worden ingewilligd, omdat Connexxion zich aan landelijke regels moet houden. Eerder dit jaar konden passagiers nog een weekend gratis met de bus, omdat de chauffeurs weigerden rond te rijden met geld.

Volgende week moet blijken of de chauffeurs akkoord gaan met het voorstel.

(c) Novum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *