fbpx

Connexxion opent winkels bij busstations

14 jun 2011 18:52

Vervoersbedrijf Connexxion gaat experimenteren met winkels bij busstations. De proef begint volgende maand bij het busstation van Enschede, zegt een woordvoerder dinsdag.

In dezelfde maand en augustus worden vestigingen in Alkmaar en Nijmegen geopend. "Als dat goed loopt, willen we de formule vanaf september verder uitrollen", zegt een woordvoerder.

Connexxion gaat hiermee de concurrentie aan met Servex, dat op de NS-stations merknamen als Kiosk en AH to go exploiteert. Veel busreizigers halen tijdens het wachten hier hun natje en hun droogje, maar de nieuwe winkels moeten dichter bij het busstation komen te liggen.

Op de busstations komen ook extra borden die actuele informatie geven over reistijden. "Zo kunnen de reizigers beter inschatten of ze nog tijd hebben om een broodje te halen."

Als de winkels goed gaan lopen, sluit Connexxion niet uit dat er ook vestigingen komen op busstations waar geen treinstation in de buurt is. "Maar voorlopig richten we ons op busstations waar een treinstation is. We hebben uiteraard vooronderzoek gedaan en daaruit blijkt dat de behoefte daar het grootst is."