fbpx

DB start bus Düsseldorf – Eindhoven – Antwerpen

06 mei 2014 17:11

Deutsche Bahn start volgende maand met een intercity busverbinding tussen Dusseldorf, Eindhoven en Antwerpen. In samenwerking met Arriva wordt er drie keer per dag per richting een verbinding ingelegd, zo meldt OV-Magazine.

De bus zal vanaf het station van Düsseldorf rijden en vervolgens stoppen bij de luchthaven van Düsseldorf en bij station Eindhoven. Daarna gaat de rit naar eindbestemming Antwerpen, waar de rit eindigt bij het Centraal Station. Volgens OV-Magazine zijn de tarieven nog niet bekend.

DB is in Duitsland in de busmarkt gestart nadat de Duitse trein concurrentie kreeg van een aantal nieuwe Duitse busbedrijven. De bussen zijn vaak goedkoper dan de treinverbindingen, maar bieden veelal hetzelfde comfort, zoals wifi en comfortabele stoelen. Ook DB ziet zich genoodzaakt om een agressieve speler te zijn in deze markt. Zo werd eerder dit jaar ook een verbinding tussen Frankfurt en Luxemburg geopend, weet OV-Magazine.

De Franse spoorwegen (SNCF) doen hetzelfde. Die zijn al enige tijd actief met iDBus en rijden bijvoorbeeld tussen Amsterdam – Parijs, Amsterdam – Brussel, Amsterdam – Londen en Amsterdam – Lille. Daarmee nemen de bussen het vooral op tegen de Thalys en Eurostar, in beide bedrijven is SNCF groot aandeelhouder. In het concept van iDBus hebben de bussen per vertrekdag een vaste prijs. Vroeg of laat boeken maakt dus niet uit, maar wel de dag van vertrek.

Foto: iDBus van de SNCF, bron: Wikipedia.