DB strooit met kortingen in strijd met auto en vliegtuig
27 feb 2025 12:33
Deutsche Bahn (DB) wil de auto en het vliegtuig met de prijs beconcurreren en begint in maart een kortingsoffensief. De Duitse treinmaatschappij stelt in maart meer goedkope tickets beschikbaar dan ooit en halveert de kosten van veel BahnCard-kortingskaarten.
DB stelt een miljoen extra voordeeltickets beschikbaar in maart. Deze Sparpreis-kaartjes zijn geldig tot het einde van de dienstregeling op 13 december. De Sparpreis van DB is er voor de lange treinreizen. Stefanie Berk van de raad van bestuur van DB Fernverkehr zegt te hopen dat de prijsacties meer mensen ertoe verleiden de trein boven de auto en het vliegtuig te verkiezen.
’’Betaalbare mobiliteit is vandaag de dag relevanter dan ooit’’, aldus Berk. ’’Niet alleen stijgen de prijzen voor vliegreizen, maar ook alle kosten die gepaard gaan met autorijden – benzine, belastingen, verzekeringen – stijgen voortdurend. Met betaalbare aanbiedingen willen we meer mensen motiveren om de klimaatvriendelijke trein uit te proberen.’’
Ook kortingen voor korte afstanden
DB komt ook voor reizigers op korte en middellange afstanden met voordeelacties. Zo komt er een voordelig tarief vanaf 9,99 euro (7,49 met BahnCard) voor korte afstanden met de ICE, zoals München – Ingolstadt of Hamburg – Bremen. Kaartjes voor middellange verbindingen, zoals Frankfurt – Keulen, Frankfurt – Stuttgart of Berlijn – Leipzig, kosten 14,99 euro en zijn met een BahnCard-kortingskaart vanaf 11,24 euro.
Per dag komen er in maart 30.000 Super Saver Young-tickets beschikbaar, een verdubbeling van de huidige situatie. Met deze kaartjes reizen jongeren tot en met 26 jaar met korting.
De BahnCard-kortingskaarten van DB gaan in maart flink in de aanbieding. De Bahncard 25 en 50 zijn in maart voor de helft van de prijs beschikbaar. De kaarten bieden 25 en 50 procent korting op treinreizen en zijn een jaar lang geldig.
Stunten met kortingen, prijs kaartjes ongemoeid
In plaats van het verlagen van de prijs van reguliere kaartjes, stunten treinmaatschappijen steeds meer met kortingstarieven. In Nederland hanteert de NS sinds vorig jaar de PrijsTijd Deals , naast de al langer bestaande dalurenkortingen. De NMBS in België maakte eerder in februari een nieuw tariefsysteem bekend waarin ook meer ruimte is voor kortingen in de daluren.
(c) Treinreiziger.n
Ik heb plannen om in het voorjaar naar Braunschweig te reizen vanuit Nederland, is daar ook een korting op?
Jazeker.
Jazeker,op tijd boeken je kan vanaf elk willekeurig station in Nederland van 39 € reizen, wel boeken via Deutsche Bahn en kiezen voor Europa Spezial Ticket
mooi
Afgelopen weekend nog van Rotterdam naar Berlijn gegaan. Heen en terug slechts 37,90 betaald.
Dat heet nu (Super)Sparpreis Europa.
Betijds reserveren dat is het beste, en goedkoper. Ga regelmatig naar Duitsland kan geen wagen tegenop wat de prijs betreft. Is een aanrader.
Snel boeken! Hoe sneller je boekt, des te meer kans heb je op een leuke aanbieding.
https://int.bahn.de/nl (in het Nederlands)
of bij de buitenlandbalies op de Nederlandse stations:
Amsterdam Centraal
Rotterdam Centraal
Utrecht Centraal
Arnhem Centraal
Schiphol
Je kunt ook bellen met NS-International 030-2300023
bestaan die balies nog?
Alleen nog op enkele stations in ons land. De rest is inderdaad in rook opgegaan.
Op de Veluwe heb je in ieder geval Arnhem, logisch. Arnhem zou het draaipunt in Duitse verbindingen moeten zijn. Snel een ICng dienst naar Oberhausen of verder opzetten.
Ga maar eens kijken!
OF-als je heel erg tuk op voordeeltjes uitbent en juist omdat deze nou niet echt zo mooie stad op die manier redelijk snel+makkelijk te bereiken is vanaf Hengelo: ALS je in dezelfde kalendermaand ook terugkomt neem je voor 1 maand een DE-ticket voor 58€. WEL heel enorm goed lezen + uitkijken wat daarmee mogelijk is en hoe dan. Maarre-je hebt dan wel ook gratis vervoer in DE ter plekke en zelfs indien gewenst of ´het kan nu toch´ bvb stukkie in Hannover met hun U-bahn tijdens een tussenstop.
Vwb DB: grootste concurrent voor die korte trajecten is natuurlijk dat DE-ticket dat de regio-treinen overvol maakt en de veels te dure ICE te leeg
Je hebt dan wel nog een treinkaartje nodig in Nederland naar Hengelo.
ICE hoeft niet “veel te duur” te zijn, als je tijdig boekt.
Overigens wat is “veel te duur”? Een trein laten rijden kost nu eenmaal veel geld.
Ga jij maar een op vrijdag of zondag met de ICE binnen Duitsland reizen, vanaf 10:00-11:00 is er al bijna geen zitplaats meer te reserveren (en zonder reservering wordt het op drukke tijden al gauw de hele rit te moeten staan). Er zijn genoeg welgestelde Duitsers die dat gespuis in de nahverkehrstreinen maar niks vinden en daarom maar met de ICE gaan, ook al rijdt daar heel veel niet op tijd (of soms helemaal niet!).
Leuk een kortingsactie maar dan moeten de treinen wel (op tijd) rijden
Naja, anders krijg je nog meer korting, tot wel 50% :).
Alleen jammer dat DB bijna altijd lange vertragingen hebben, als je onderweg over moet stappen altijd een groot risico zelfs als je half uur overstap tijd hebt red je het vaak nog niet!
Ieder half uur rijdt er een vervolgtrein.
Was het maar zo’n feest. Woon part time in het oosten van Duitsland en kom vaak met uren! vertraging aan op.mijn bestemming. Krijg dan wel compensatie (25% vanaf 60 min of 50% vanaf 120 min), maar vaak is het gewoon fijn op tijd aan te komen, zeker bij een reis van een uur of 12.
De ICE rijdt op tal van verbindingen een keer inde twee uur.
Vanuit Keulen, ieder half uur of 20 minuten.
Niet iedere Duitse stad is Keulen.
Ja maar naar keulen (vanaf nl) gaat hij maar eens in de twee uur. Ditto voor de ic berlijn.
Is de db van plan om er eens per uur van te maken, maar dat gaat nog een jaar of twee, drie duren.
Er rijden vanuit Nederland RE naar Dusseldorf; Keulen.
Dat zijn boemeltjes die veel te vaak stoppen op onmogelijke stationnetjes, zoals Praest. https://www.google.nl/maps/place/Praest/@51.8216692,6.3027208,14z/data=!4m6!3m5!1s0x47c778cf7c3dd6bb:0x8204aeeb5dd15380!8m2!3d51.8219855!4d6.3445005!16s%2Fm%2F0gmfdhf?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDIyNS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Daar zit een langeafstandsreiziger die geen zee van tijd heeft echt niet op te wachten. Verder zijn er ook nog te vaak problemen met diverse grensboemeltjes naar Duitsland. Dan maar de auto denken veel reizigers.
De meeste Nederlanders die naar Duitsland gaan zijn touristen die wel tijd genoeg hebben.
Bij een weekendje weg is het vervelend als je een dagdeel verliest.
En waarom zou je dan eigenlijk hogesnelheidslijnen aanleggen? Zeker in Duitsland waar de tijdwinst van zo’n lijn veel korter is dan in Frankrijk of Spanje. Als het alleen voor een beperkte zakelijke markt is dan zou er een paradigma shift moeten plaatsvinden.
Maar hopelijk bedoel je het niet zo.
de meeste Nederlanders die naar het buitenland gaan zijn toeristen…
Je strandt in Emmerich en verder mag je het zelf uitzoeken. Of de trein wordt kort voor vertrek geschrapt. Logisch dat je de auto neemt.
Het reistijdsverschil tussen de VIA-trein en ICE is niet zo bijster groot: 20 minuten (het lijkt alleen een eeuwigheid, omdat er zo vaak gestopt wordt. Reden genoeg om een snellere RE-trein in te zetten, wat je tot een paar jaar geleden had met de RE-trein Emmerich-Koblenz). Het nadeel is wel dat de RE uitpuilt met reizigers, die allemaal zo’n goedkoop Deutschlandticket hebben.
1 Naar dusseldorf niet naar keulen.
2 Die gaat maar ook eens per uur, en heeft meer dan een half uur extra nodig (plus overstaptijd)
3. Met overstaptijd erbij is het nauwelijks sneller dan de volgende ice nemen
Dat hoor ik nu al vele jaren. NS heeft al eens een proefballonnetje losgelaten over een Intercity op de uren dat de ICE van Amsterdam naar Keulen niet rijdt. Daar hoor ik NS nu totaal niet meer over, terwijl er ICNG-stellen zijn die in Duitsland kunnen rijden.
Probleem is de krakkemikkige infrastructuur. Als doekje voor het bloeden komt er tussen Emmerik en Sterkrade een derde spoor, maar de aanleg zorgt de komende jaren flink wat overlast. De vraag is of dat lapmiddel echt gaat werken. Amsterdam – Keulen blijft per trein gewoon te lang duren en dus blijf je in de parking bij Köln-Messe al die gele nummerplaten zien.
NS heeft inmiddels al genoeg (financiële) problemen en dan begin je voorlopig geen avontuur met een ICNG naar Duitsland.
Die Duitsland-ICNG’s die zijn er gewoon. Moeten die dan wegroesten op een emplacement met graffitispuiters.
Db is er nu wel serieus over, en willen de ic berlijn eens per uur maken als ze genoeg ice l treinen hebben.
Naar keulen wouden ze trenitalia laten rijden, plus de sporen oberhausen keulen zijn nu een bouwkuil omdat ze uitgebreid worden. Dus aan de duitske kant worden de flessenhalsen beter.
Aan de nederlandse kant niet echt
hangt er helemaal vanaf waarnaartoe. 2/3 x per uur is enkel die HS lijn ri. FRA. Voor verder als Bankfurt toch meest de normale uurdiensten.
En voor terug naar NL; dat is en blijft toch elke 2 uur per ICE-met flinke omleidingen en veelal ook forse Verspaetung daar gratis bij
Frankfurt-am-Main is inderdaad de stad van het Duitse bankwezen.
Dat is lang niet overal zo.
Nou ja, ik sta met de auto meestal langer in de file in duistsland dan dat ik aan vertraging heb als ik met de trein ga.
Ben vaak genoeg 2 of 3 uur in de file gestaan naar hamburg. Heb nooit meer dan 2 uur vertraging gehad naar hambug.
Sinds de eindeloze werkzaamheden aan de 1 klaar zijn, kom je nauwelijks nog in de file richting Hamburg.
Hamburg is de nummer 1 in files in Duitsland, dat noem ik niet nauwelijks.
https://www.statista.com/statistics/1440679/road-traffic-cities-average-journey-time-germany/
Het gevreesde e-mailtje. “Uw treinreis is niet meer mogelijk.”
Nu alleen nog de grensplaatsen meenemen. Dat werkt voor mij goed met de Deutsland maandkaart. Maar voor ICE betaal je altijd extra voor het Nederlandse gedeelte. Ook bij Hengelo met de IC dus blijf bij de Boemeltjes
Ja dan moeten ze wel op tijd rijden meestal op terugweg naar Arnhem vertraging
Troost je.
Er zijn ook autowegfiles.
Vanuit de regio Eindhoven moet je 2x overstappen, dus met 2x risico, voor je op je gereserveerde plaats in een lange-afstand ICE zit. Dat is mij te vaak fout gegaan. En dan is niemand verantwoordelijk. Daarom rijden we met de auto in een uurtje naar Duisburg (parkeergarage vlakbij het station, goed te bereiken vanaf de snelweg), plannen daar een half uur buffer of koffie, en hebben dan de directe trein naar de verre bestemming. Voor Eurostar doen we hetzelfde, maar dan naar Luik.
Ik vind dat vanaf Eindhoven naar Keulen/Düsseldorf gewoon een snelle verbinding moet komen. Dat enkelspoortje tussen Kaldenkerken en Dulken is echt totaal uit deze tijd.
Dat enkel spoor is gezien het aantal treinen dat daar normaal rijdt geen probleem. En voor een tweede reizigerstrein zijn er onvoldoende reizigers.
Er rijdt geen tweede trein, omdat dat dit niet kan op de enkele spoortje, waar ook nog goederentreinen over moeten. Er zijn onvoldoende reizigers omdat die enkele trein ook nog eens overal moet stoppen.
Inderdaad. Dagelijks rijden circa 60 goederentreinen via Venlo-Kaldenkirchen. Tijdens de omvangrijke werkzaamheden tussen Emmerich en Oberhausen i.v.m. de aanleg van het derde spoor in aansluiting op de Betuweroute zal dit jaar een deel van dit traject vijftien weken afgesloten zijn, en de rest van het jaar slechts enkelsporig beschikbaar zijn. Bij een volledige sluiting zullen dan circa 135 goederentreinen per etmaal via Venlo-Kaldenkirchen worden geleid.
En volgens de laatste nieuwsberichten wil men dan ook nog de nieuwe IJzeren Rijn van Roermond tot Venlo combineren met de Maaslijn wat betekent dat het helemaal druk wordt met goederentreinen die bij Venlo de grens overgaan. Dan zijn we afhankelijk vooraleer Duitsland dat spoortraject gaat aanpakken en dat kan dan nog wel even duren.
Je weet dat dat stukje overvol .zit met goederentreinen? En dat het feit dat het spoor zo vol zit de betrouwvaarheid nogal onderuithaald met minder reizigers als gevolg?
Overigens pleit men in Noord-Brabant voor een volwaardige verbinding.
DB wil de concurrentie aangaan met de auto en het vliegtuig. Interessant om te vernemen.
Er gaan nu rechtstreekste, kortere vluchten van Amsterdam naar Bremen, Hannover, Hamburg, Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt-am-Main en Stuttgart. Met een overstap vliegen zelfs reizigers van Amsterdam naar Keulen. Willen DB en NS hier echt serieus mee gaan concurreren, dan is simpelweg snel spoor nodig tussen Amsterdam/Schiphol en Keulen en naar Hannover.
Deze snelle spoorverbindingen zijn ook essentieel om een substantieel deel mensen uit de auto te lokken.
Er zijn geen lijnvluchten van Amsterdam naar Keulen.
Leer eens een keertje goed lezen Annemiek. Er staat duidelijk “met een overstap”.
Waar zou je dan willen overstappen?
Ik wil helemaal niet overstappen, want ik wil niet met het vliegtuig naar Keulen. Het wordt echter wel aangeboden.
Wie biedt het aan?
Gebruik jouw zoekfunctie
Vliegen naar Keulen? Wat moet ik me daarbij voorstellen: een vlucht van Amsterdam naar Hamburg en dan een vlucht van Hamburg naar Keulen?
Een naar dusseldorf (5 per dag) vanaf daar verder?
Zie het aanbod op de websites met vluchten. Amsterdam – Keulen wordt wel degelijk aangeboden.
Noem eens een voorbeeld van zo’n website?
Kon nou Annemiek, je bent zelf slim genoeg.
Het lijkt me totaal niet zinnig om een trein in te leggen voor mensen die zo de schurft aan treinreizen hebben dat ze liever via München, Stansted, Wenen of Manchester van Keulen naar Amsterdam vliegen dan dat ze met de trein moeten. Om hoeveel mensen zullen we het hier uberhaupt hebben?
vraag het aan Lufthansa.
Probeer het eens bij Lufthansa. Dan zie je namelijk dat Lufthansa juist allerlei verbindingen per trein laat zien.
Maar morgen gaan er wel 5 vluchten vanaf schiphol naar dusseldorf.
https://www.schiphol.nl/en/departures?query=dusseldorf
Dat soort vluchten is vooral bedoeld voor intercontinentale reizigers. Die komen aan vanaf Amerika of Azië en stappen op Schiphol over.
Als er goed treinverbindingen zijn, dan kun deze reizigers op Schiphol ook overstappen op de trein.
Zeker. Moeten er wel rechtstreeks treinen rijden.
Ja
Daar geloof ik niet echt in. Ikzelf heb een voorkeur voor reizen per trein, maar toen ik een aantal jaar geleden van Azië via Frankfurt naar Schiphol vloog, was ik blij dat ik met het vliegtuig het laatste stukje kon doen. Ik was wel redelijk moe en de gedachte aan extra reistijd en sjouwen van koffers was niet echt aanlokkelijk.
Die nemen maar de trein vanaf schiphol.
Of nog beter laat de duistsers maar in hun eigen land kabaal maken met vliegtuigen ipv boven amsterdam oost.
Juist het gebruik van hubs, zoals Schiphol, zorgt voor beperking van uitstoot wereldwijd. Het routenetwerk bestaat vooral om overstappende passagiers vanuit een groot deel van het continent efficiënt te verwerken op een hub, zodat vanaf daar de intercontinentale vluchten vol kunnen vertrekken. Op een ander continent komen die volle vluchten aan, waardoor de reizigers via de routenetwerken aldaar verspreid kunnen worden over het continent. Doe je het niet op die manier, dan krijg je een situatie dat je kriskras door elkaar routes krijgt die lang niet vol te krijgen zijn.
De nationale carriers willen niets liever dan dat de spoorwegen de feederfunctie van de hubs overnemen, maar helaas zijn de ontwikkelingen op het spoor daarin totaal onvoldoende.
Wie zegt dat DB zich met deze aktie op Nederland wil richten?
Ja, dat is een juiste constatering. We kunnen wel doen alsof DB hier de kastanjes uit het vuur moet vissen, maar ik denk dat DB hier eerder poogt de strijd aan te gaan met (bijvoorbeeld) de 95 vluchten per week van Hamburg naar Frankfurt, de 108 vluchten van Frankfurt naar Berlijn en de 70 vluchten van Berlijn naar München. Je hoeft van DB niet te verwachten dat ze Nederlandse verbindingen als kernactiviteit zien. Datzelfde geldt voor Frankrijk. Daar heeft Parijs de sterke centrale functie. Dat is dan ook de reden dat er nauwelijks rechtstreekse ritten zijn richting het zuiden, die aantrekkelijk zijn voor Nederlanders en Belgen. Als we internationale ritten willen die aantrekkelijk zijn voor Nederlanders, dan moeten we in eerste instantie NS aankijken. Maar die trappen internationaal gezien nog geen deuk in een pakkie boter.
…Lokkertjes…
1- Treinen zullen mijns inziens nooit echt kunnen concurreren met het vliegtuig hoeveel hogesnelheidslijnen ze ook in Europa aanleggen. Een vliegverbinding is relatief makkelijker in te passen in het vraag en aanbod systeem en zijn flexibeler ook wat tarief structuur betreft. Internationale reizigers met name uit andere wereld delen zijn soms eerder gebaat bij een makkelijke en snelle overstap van vliegtuig op vliegtuig en vinden het vaak lastiger of vervelender als men van vliegtuig op trein moet overstappen, denk aan de uit- incheckprocedure, het gesleep van bagage en de tijd die dit kost enzovoorts.
2- Misschien haalt men wel een enkele binnenlandse vliegverbinding in Duitsland weg, wat ook eens is voorgekomen, maar of deze actie veel zoden aan de Duitse dijk zetten is een andere vraag en voor veel potentiële reizigers het proberen waard om te gaan treinen i.p.v. binnenlands te gaan vliegen.
3- De DB actie is tot einde 13 december 2025 in met name Duitsland, maar wat gebeurt er daarna, gaan de treinprijzen dan weer omhoog of komen er andere acties en hoeveel reizigers zullen kiezen voor de trein i.p.v. het vliegtuig ook na deze actie periode ? 4- 4-4- Voordeel van de trein is dat men van stad naar stad gaat, terwijl bij een vliegreis voor en natransport naar een luchthaven moet worden bijgeteld. Het is goed dat men bij DB probeert om met de “lokkertjes” mensen in de trein te krijgen, maar de eerder aangehaalde structurele vertragingen op het Duitse spoor vragen veel geduld en inventiviteit van de reiziger.
Ik denk dat DB de aktie eind dit jaar zal evalueren, kijken wat succesvol was en wat niet. En daar dan het beleid op zal aanpassen.
De lagere tarieven voor kortere langeafstanden (100-200 km) als Hamburg-Bremen of Berlijn-Leipzig zijn bijv. een experiment waard.
Ik denk?
Voor de NS is het ook lastig om extra treinen in te plannen. Antwerpen – Brussel zit vol dus alles naar Frankrijk is lastiger beter te maken. Naar Duitsland toe heb je capaciteit problemen tussen Utrecht en Arnhem. In het zuiden van het land is er enkel spoor op een deel van de grens verbindingen wat de capaciteit en snelheid ook beperkt. De NS kan niets doen aan de staat van de infrastructuur daarvoor moet je bij de Belgische of Duitse staat zijn.
Zo gaat het balletje heen en weer.
Is het niet beter om de treinen via Antwerpen – Gent naar Lille te laten rijden dan hoeft de trein niet door de flessenhals in Brussel.
Te langzaam naar Rijsel.
Overigens gaat er een Belgische IC van Antwerpen via Gent en Kortrijk naar Rijsel. Tussen Kortrijk en Rijsel zitten maar weinig reizigers in deze trein.
De lijn heeft toch maximale snelheid van minimaal 140 km per uur en is afstand korter dan via Brussel. Alleen stoppen in Gent en rechtstreeks van Nederland en Antwerpen naar Lille en verder naar het Zuiden. De trein is internationale reizigers bijvoorbeeld nachttreinen en snelle treinen.
Hemelsbreed is via Gent naar Rijsel korter.
Vanaf niveau min twee op Antwerpen-Centraal kom je moeilijk op het juiste spoor richting Gent.
Bij Gent zit een lange rare boog, waar treinen maar langzaam kunnen rijden.
Echt aantrekkelijk wordt een trein van Amsterdam en Rijsel (en mogelijk verder) pas bij een snelheid van 200 km. Helaas zit dat er echt niet in.
Dat is overal in België zo waar treinen de taalgrens over gaan.
35 vluchten Amsterdam- Düsseldorf per week en ook nog het gelijke aantal Düsseldorf- Amsterdam is voor zo’n kort afstandje bepaald geen pakkie boter.
Ik bekijk het natuurlijk vanuit een Nederlands perspectief, maar men in Duitsland dat het spoor de concurrentie aangaat met het vliegbewegingen op binnenlandse en korte grensoverschrijdende vluchten, dan moet er echt fink wat gebeuren aan het spoor. Bij de voorbeelden die ik geef daar profteren niet alleen de verbindingen naar Nederland van. Bij spoorontwikkeling moet je ruimer denken zonder grenzen. Ik noem dan ook nadrukkelijk de NS.
Dat vervangen van het vliegtuig door de trein is vooral een Nederlandse hobby. DB kijkt echter primair naar de auto, vandaar bijv. de proef met lagere tarieven voor wat kortere afstanden.
@Paul Lamote. Doe het maar goedkoop af als “Nederlandse hobby”.
Ik lees in het persbericht echt: “Stefanie Berk van de raad van bestuur van DB Fernverkehr zegt te hopen dat de prijsacties meer mensen ertoe verleiden de trein boven de auto en het vliegtuig te verkiezen.”
Zieltjes
In Duitsland hebben ze nog enkele binnenlandse vliegverbindingen naast de trein, in Nederland hadden we een enkele vliegverbinding gehad die is door de trein overgenomen is zoals Maastricht, Eindhoven naar Schiphol en nu nog enkel door een KLM bus met elkaar verbonden wordt. Nog verder terug kon men zelfs van Eelde in Groningen en Twente naar Schiphol gaan vliegen, maar dat is geschiedenis. Misschien dat, als de trein voor sommige mensen goed bevalt, men “zieltjes heeft gewonnen” die vaker voor de trein in Duitsland gaan kiezen en niet meer gaan vliegen ook al moeten ze iets meer betalen na deze actie periode. Als dat gebeurt heeft de DB haar doel bereikt.
Mogelijk zijn er nog meer landen in Europa die dit voorbeeld gaan volgen, het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld, wie het weet mag het zeggen.
In Frankrijk heeft de overheid de beperking van een aanzienlijk aantal binnenlandse vluchten afgedwongen.
let op de volgorde
De DB is partner bij Star Alliance en bieden ook “vluchten” aan van een groot aantal stations via de luchthaven van Frankfurt naar (intercontinentale) bestemmingen van Star Alliance leden (met een doorgaand ticket). Vooralsnog zijn dit alleen Duitse stations, of de DB dit later uitbreidt naar Nederlandse stations als Amsterdam Centraal , Utrecht Centraal en Arnhem Centraal is niet (publiekelijk) bekend. Het is dus niet alleen een Nederlandse hobby om vluchten te vervangen voor de (hogesnelheids)trein.
Dit partnerschap staat geheel los van het aanbod van goedkope treintickets, waarmee men hoopt passagiers uit het vliegtuig te lokken van een louter binnenlandse vlucht in Duitsland.
Majed aloulloumi gmail
Goede actie. We zijn van plan in mei naar Leipzig te gaan. Binnenkort boeken dus
Als ik u was zou ik nu al boeken. Prijzen stijgen alleen nog maar.
Zo werkt dat met hedendaagse boekingssystemen. De eerste stoelen gaan voor een prikkie weg. Daarna gaan de prijzen geleidelijk stijgen. Reizigers die plotseling kort voor vertrek een ticket moeten kopen zijn vaak de klos, als de tarieven tot recordhoogte zijn gestegen.
Werkt feitelijk hetzelfde als bij hotelboekingen. Alleen kunnen kamers op het laatste moment wel in de aanbieding gaan, als er voor die dagen weinig boekingen zijn
Heel leuk dat Duitsland van die acties heeft, maar dan moet ik er als Nederlander ook van kunnen profiteren en in het geval van. BahnCards hoeft dat niet het geval te zijn. Vanwege het EK voetbal had de DB een paar speciale EK BahnCards die ik niet aangeschaft kreeg.
Dat noemen ze een “Verenigd Europa ” waarbij blijkbaar ieder land toch weer naar zijn eigen behoeften kijkt en eerst naar de eigen inwoners en misschien als het effe kan ook nog een beetje naar de buurlanden om te kunnen laten participeren met bijvoorbeeld goedkope trein voordeel acties. Het is schijnbaar lastig om zo aan betaalbare tickets te komen beste Kenneth om als buurland ook mee te kunnen genieten van elkaars reisvoordelen, daarom zet ik hier het woord verenigd maar tussen aanhalingstekens, of heb ik het soms mis en dat geldt voor meer dingen en zaken heb ik de indruk ?
spoorwegmaatschappij niks kunderlijk woord treinmaatschappij
Het beste ticket in Duitsland blijft het klimaatticket: D-ticket.
58 E voor de gehele maand.
Mobiliteit voor minder dan 2 E per dag.
Trein, RE en RB, bus, metro, S- bahn.
Ontdek Duitsland, de Bundeslaender.
Ideaal voor de slow-reizenden.
Dat de gestresste managers maar gaan skypen.
Dat zorgt dan hun kosten, die tenslotte in de produkten, diensten verrekend worden, geminimaliseerd zijn.
En dat gewerkte uren geoptimaliseerd worden.
Trouwens de CO2-subsidies voor het Europese vliegverkeer kunnen dan linea directa naar klimaattickets EU.
De vervuiler dient te betalen.
Alleen geldig in regionaal vervoer. Niet in de IC, de EC en de ICE.
Vijftien uur onderweg van Konstanz naar Hamburg. Je moet er maar zin in hebben.
De enige ware “slow-reiziger”, die oceaan van tijd heeft.
Skypen kun je nog tot 5 mei.
De € zit op Rechter-Alt+5. Verder wens ik u succes met van Amsterdam naar Berlijn of Frankfurt of Hamburg etcetc te gaan met alleen een D-Ticket, ik betaal lekker een paar euro voor een flexticket
D-Ticket is ideaal om nooit meer te hoeven nadenken over Verkehrsverbund-tarieven, maar voor verder dan dat? Alsjeblieft niet