fbpx

De treinreis van Tommie en Tess: kleurrijk kinderboek over Nederlandse trein

De Kinderboekenweek is deze week begonnen. Speciaal voor jonge kinderen is er een nieuw kleurrijk kinderboek verschenen over de Nederlandse trein. Het boek, De treinreis van Tommie en Tess, beschrijft de belevenissen van twee kinderen die van Eindhoven naar Groningen reizen.

De kinderen willen in het boek Oma Toos bezoeken die jarig is en een feestje geeft. Daar móet Tommie natuurlijk bij zijn, samen met zijn beste vriendin Tess. Het tweetal reist samen en maakt onderweg allerlei avonturen mee. Zo komen ze eerst het station niet binnen omdat de poortjes dicht zijn, valt er onderweg een boom op het spoor en staat er bij het overstappen geen reizigerstrein maar plots een goederentrein gereed.

“Het is een kleurrijk, educatief en avontuurlijk boek” vertelt bedenker en schrijver Bart Haans. Hij is in het dagelijks leven werkzaam bij Uitgeverij Uquilair, bekend van onder andere het tijdschrift Rail Magazine. “Ik heb zelf twee kinderen van 5 en 7 en ik lees veel voor. Bij de uitgever hadden we tot nu toe niets voor kinderen. Daaruit ontstond het idee voor een kinderboek.”

Haans kreeg tips van zijn kinderen. Met het verhaal zat het wel goed, maar er mocht wel wat minder tekst instaan, was de strekking van het advies. Het plan was dat Haans ook het boek zou voorlezen op Eindhoven Centraal, maar vanwege de opleving van het coronavirus gaat dat niet door. Wel gaat Haans het boek voorlezen op de basisschool van zijn kinderen.

De kleurrijke tekeningen uit het boek zijn gemaakt door Eva van Aalst. Het boek zal voor menig treinreiziger een feest van herkenning zijn. Op de tekeningen zijn veel details te zien. Ook de nieuwe ICNG is in het boek te zien.

Het boek De treinreis van Tommie en Tess is voor 14,95 euro verkrijgbaar via Treinwebshop.nl.

0 0 stemmen
Artikel waardering
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adri van den Burg
3 jaren geleden

Een ontzettend leuk boek. Een leuk cadeau voor klein en groot.

G. van der Zwaag
3 jaren geleden

Ja, inderdaad, ook voor groot, denk ik.

CB
3 jaren geleden

Ik zat te denken
Wat moet ik mezelf nou schenken
Maar wat zie ik daar in mijn ooghoek?
Iets over treinen, een prachtig boek.

Yep, ik ga ‘m kopenkopenkopen 🙂

Peter Oosterbaan paullininkkaulrrich
9 maanden geleden

Peter Oosterbaan