fbpx

Dijsselbloem noemt schikking ex-topman Abellio zuur

19 feb 2016 18:13

De schikking van bijna een kwart miljoen euro voor de van fraude verdachte ex-topman van spoorvervoerder Abellio, Jeff Hoogesteger, is zuur. Dat zei minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) vrijdag in een reactie op de bekendmaking van het bedrag door NS.

"Maar het is zoals het is."´ Dijsselbloem is aandeelhouder van NS, Abellio is de NS-dochter verantwoordelijk voor het vervoer met name buiten Nederland. "Het is echt de verantwoordelijkheid van NS als werkgever," aldus Dijsselbloem. "Ik vind het heel vervelend dat na een fraudezaak sommige mensen ook nog recht hebben op doorbetaling van het salaris. Helaas moeten we dit accepteren, ook als aandeelhouder."

Uit het jaarverslag van NS valt op te maken dat Hoogesteger 249.802 euro mee kreeg. Ook kan hij nog maximaal 75.000 euro vergoeding krijgen voor gemaakte juridische kosten. Een andere meevaller voor Hoogesteger is dat hij tot 1 februari in dienst is gebleven bij NS, terwijl hij sinds juni geschorst was.

Ook Huges blijkt naast de bekende 175.000 euro een vergoeding te hebben gekregen voor juridische kosten (65.000 euro). Daar staat tegenover dat Huges vrijwillig zijn bonus over 2014 heeft ingeleverd. 

(c) Treinreiziger.nl / ANP