fbpx
Foto: Daud Pechler

Dinsdag 12 maart: Aangepaste NS dienstregeling in Zuid-Nederland

11 mrt 2013 17:08

Dinsdag rijden in het zuiden van het land minder treinen. Vanwege de verwachte sneeuwval hebben NS en ProRail besloten het aantal treinen op enkele trajecten uit voorzorg te verminderen. Lokaal kan er dinsdag tien centimeter sneeuw vallen. Voor de Fyra hoeft dinsdag geen toeslag betaald te worden.

Bij sneeuwval is het Nederlandse spoor kwetsbaar. Bij veel sneeuwval kan bijvoorbeeld de wisselverwarming uitvallen. Als dat gebeurt kan een wissel niet meer bediend worden, waardoor er beperkingen aan de beschikbaarheid van het spoor ontstaan. Ook kunnen er wisselstoringen ontstaan als er bij het passeren van een wissel ijs onder de trein afbreekt.

Deze winter kozen NS en ProRail er regelmatig voor om landelijk de dienstregeling aan te passen. Nu gelden de aanpassingen niet voor het hele land, maar alleen voor het zuiden. Op de volgende trajecten wordt er aangepast gereden:

  • Den Haag Centraal – Breda: geen directe Intercity´s. Reis via Rotterdam met de toeslagvrije Fyra. Ter compensatie van het uitvallen van de intercity rijdt de Sprinter tussen Dordrecht en Breda ieder half uur, ook buiten de spits.
  • Dordrecht – Roosendaal: de Intercity Lelystad Centrum – Amsterdam Centraal – Schiphol – Rotterdam Centraal – Roosendaal – Vlissingen rijdt niet tussen Dordrecht en Roosendaal. Er kan worden omgereisd met Fyra via Breda. Eens per twee uur kan er ook gereisd worden per Intercity Den Haag HS – Brussel-Zuid. Daarbuiten rijden er alleen Sprinters. 
  • Den Bosch – Sittard: minder Intercity´s. Reis met de nog tweemaal per uur rijdende IC´s.
  • Eindhoven – Deurne: de Intercity Breda – Venlo vervangt de Sprinter op dit traject en stopt derhalve alle tussengelegen stations.

Geld terug bij Vertraging
Reizigers kunnen bij een vertraging van dertig of meer minuten op hun reis gebruikmaken van de regeling Geld terug bij Vertraging van NS. De vertraging mag daarbij gerekend worden vanaf de normale dienstregeling.

Foto door Daud Pechler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *