fbpx
Eurostar in de oude huisstijl

Dinsdag waarschijnlijk weer Eurostars

21 dec 2009 17:28

Vanaf dinsdag zal de Eurostar weer gaan rijden. Dat heeft het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de treindienst Parijs / Brussel – Londen laten weten. Er zal de komende dagen sprake blijven van een beperkte dienstregeling.

Vandaag heeft de Eurostar testen uitgevoerd. Deze testen zijn goed verlopen. "We blijven er evenwel op wijzen, dat klanten die niet absoluut noodzakelijk moeten reizen, beter hun tickets omruilen voor een latere datum of ze laten terugbetalen" aldus Eurostar. 

Beperkte dienstregeling
Er zullen alleen Eurostar treinen gaan rijden tussen 8.30 en 19.00 uur (Nederlandse tijd). Alleen reizigers met een Eurostar treinticket van zaterdag 19 of zondag 20 december mogen van de Eurostar treinen gebruik maken. Klanten die tickets hebben voor de Eurostar van maandag 21 en dinsdag 22 december komen in aanmerking voor de Eurostar treinen van woensdag 23 december. Reizigers die woensdag 23 december of donderdag 24 december zouden reizen, kunnen reizen op donderdag.
Zo´n 40 duizend mensen zijn getroffen door het stilvallen van het treinverkeer door de tunnel.

Advies
Eurostar adviseert klanten niet te proberen zelfstandig te reizen via de havens of de Kanaaltunnel, tenzij zij boekingen hebben bevestigd. Er is een grote vraag naar reizen naar Londen.

Vergoedingen gestrande Eurostar reizigers
Eurostar biedt een verhoogde compensatie aan reizigers van de volgende treinen 9053, 9055, 9057, 9059, 9063, 9163 op vrijdag 18 december en de treinen 9035 en 9043 op zaterdag 19 december. Deze verhoogde compensatie houdt in: terugbetaling van de tickets, een bijkomend gratis retourticket van Eurostar op te nemen in de volgende 12 maanden, € 170 of £150 cash, plus een redelijke vergoeding voor geleden onkosten.

Andere vergoedingen
Eurostar reizigers met tickets voor zaterdag 19, zondag 20 of maandag 21 december kunnen die omruilen voor tickets met een latere reisdatum of kunnen ze laten terugbetalen. Dit kan kosteloos via het oorspronkelijk verkooppunt tot twee maanden na de oorspronkelijke reisdatum.

Ook zal Eurostar een vergoeding betalen voor de geleden onkosten. Dit kan gaan om hotelaccommodatie (tot niveau 3), vervoer (taxi, metro, parking) en maaltijden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *