fbpx
Foto: guus van de Wetering

Diverse storingen op het spoor – dinsdag 7 februari

07 feb 2012 23:58

Dinsdag 7 februari worden er op diverse trajecten op het spoor vertragingen gemeld. Er is echter geen sprake door een landelijk ontregelde dienstregeling. Dat komt doordat er uit voorzorg al minder treinen, waardoor er nu minder snel files op het spoor ontstaan.

19:30 uur
Het treinverkeer Groningen – Delfzijl wordt weer volgens dienstregeling hervat. Tussen Zutphen en Winterswijk nog steeds treinen met vertraging.

18:30 uur
Door diverse oorzaken rijden er minder treinen tussen Dordrecht en Gorinchem.

18:00 uur
Tussen Schiphol – Utrecht – Eindhoven gaan alle intercity´s weer rijden. Tussen Zutphen en Winterswijk en tussen Groningen en Delfzijl is het treinverkeer nog ontregeld.

17:30 uur
Tussen Stedum en Delfzijl kunnen geen treinen van Arriva meer rijden door een seinstoring. Bussen worden ingezet.

16:30 uur
Tussen Ede en Arnhem kunnen de treinen weer gaan rijden. De treinen Zutphen – Winterswijk rijden weer met vertraging.

15:30 uur
Tussen Ede-Wageningen en Arnhem zijn bussen door de NS ingezet. De prognose voor de verstoring is 17:00 uur.

15:10 uur
De beperkingen tussen Zutphen en Winterswijk zijn opgeheven na een seinstoring. Tussen Utrecht en Rhenen kunnen de treinen ook weer normaal rijden. Eveneens tussen Amersfoort en Apeldoorn kunnen de treinen weer gaan rijden.

14:40 uur
De treindienst rondom Den Bosch is weer zo goed als de aangepaste dienstregeling. Er is ook weinig vertragingen meer door de wisselstoring tussen Den Bosch en Eindhoven. Tussen Amersfoort en Apeldoorn is de treindienst verstoord door een wisselstoring. Andere storingen zijn onveranderd.

13:40 uur
Er is nu ook een storing tussen Haarlem en Alkmaar. Tussen Den Bosch en Eindhoven rijden minder treinen. Alle overige treinen rond Den Bosch rijden met aanzienlijke vertragingen. Tussen Zutphen en Winterswijk rijden er inmiddels ook bussen. Daarnaast rijden er bussen tussen Bunnik en Veenendaal Centrum.

12:50 uur
Er rijden bussen tussen in plaats van treinen tussen Bunnik en Veenendaal Centrum. Door diverse oorzaken rijden de treinen van en naar Den Bosch met 30 tot 60 minuten vertraging. Het treinverkeer rond Woerden is zojuist hervat. Omstreeks 15:00 uur zullen alle treinen op dat traject weer rijden volgens de aangepaste dienstregeling.
Tussen Winterswijk en Zutphen rijden de treinen opnieuw met vertraging,

11:40 uur
Er rijden opnieuw geen treinen tussen Driebergen-Zeist en Veenendaal Centrum, nu als gevolg van een wisselstoring. De beperkingen tussen Zutphen en Winterswijk zijn voorbij.

11:20 uur
De storing Boxtel – Tilburg is weer verholpen. Ook wordt het treinverkeer Amersfoort – Barneveld Noord hervat. De beperkingen Hengelo – Enschede zijn eveneens voorbij. Tussen Gouda Goverwelle en Woerden en tussen Zutphen en Winterswijk rijden nog geen treinen.

10:50 uur
Het treinverkeer tussen Winterswijk en Zevenaar wordt weer hervat. Tussen Barneveld Noord en Amersfoort rijden geen treinen meer door een wisselstoring. Er rijden bussen. Tussen Boxtel en Tilburg rijden er eveneens geen treinen meer door een wisselstoring. Reizigers kunnen omreizen via Den Bosch.
Het treinverkeer rond Woerden is nog gestremd. Tussen Zutphen en Winterswijk moeten reizigers ook nog met vertraging rekening houden.

10:30 uur
De beperkingen door een defecte trein tussen Driebergen-Zeist en Ede-Wageningen / Veenendaal Centrum zijn voorbij. Om 11:00 uur moeten alle treinen weer rijden volgens de aangepaste dienstregeling.

10:00 uur
Er rijden nu geen treinen meer tussen Winterswijk en Zevenaar, oorzaak overwegstoring. Ook is er een bovenleiding gebroken waardoor er geen treinverkeer mogelijk is tussen Woerden en Gouda. Reizigers kunnen gebruik maken van diverse omleidingsrouters. Prognose: tot 15:00 uur.
Tussen Hengelo en Enschede rijden er minder treinen door een seinstoring.

9:20 uur
Geen treinen maar bussen tussen Driebergen-Zeist en Veenendaal Centrum en tussen Driebergen-Zeist en Ede-Wageningen. Oorzaak: defecte trein. Ook rijden er minder treinen tussen Winterswijk en Arnhem en tussen Winterswijk en Zutphen.

Foto: Guus van de Wetering