fbpx

Diverse storingen zorgen voor vertraging

Vrijdagavond hebben treinreizigers op diverse trajecten in Nederland rekening moeten houden met vertraging en uitval van treinen. Zo waren er tussen Den Helder – Amsterdam – Utrecht – Den Bosch diverse sein- en wisselstoringen. Rond Zutphen reden er enkele uren een treinen door een stroomstoring. 

Verder vielen er treinen uit tussen Schiphol – Utrecht – Arnhem vanwege een overwegstoring. Ook op het geplaagde traject Arnhem – Winterswijk reden de treinen met vertraging als gevolg van een overwegstoring.

Logistieke problemen
Door de diverse storingen ontstonden er eveneens logistieke problemen. Daardoor reden er enige tijd minder intercity´s tussen Den Haag en Utrecht en tussen Rotterdam en Deventer. Ten zuiden van Eindhoven hebben geruime tijd alleen stoptreinen gereden.

Internationaal
Niet alleen binnenlandse treinen ondervinden hinder, ook de treinen naar het buitenland. Zo had een enkele ICE en CityNightLine richting Duitsland in Nederland al ruim driekwartier vertraging opgelopen. Ook de InterCity Berlijn en InterCity Brussel toonden richting het buitenland vertragingen van 30 tot 60 minuten. Overigens is het in België en Duitsland niet veel beter. Ook daar kleuren de vertrekborden vol vertragingen. Waarschijnlijk zijn de problemen deels te verklaren door de warme weer, waardoor sommige storingen zijn ontstaan.

Actuele informatie is te vinden via ns.nl of aan de rechterzijde van deze pagina, onder "meest recent".