fbpx

Dodelijk treinongeval bij Belgisch station Bergen

Donderdagavond om 23:26u is een trein Doornik – Charleroi bij binnenrijden van station Bergen betrokken geraakt bij een ongeval. Dat heeft de Belgische spoorwegen NMBS en Infrabel bevestigd.

Bij het ongeval is een treinbegeleider overleden en een treinbestuurder ernstig gewond geraakt. Daarnaast is een passagier lichtgewond geraakt. NMBS, Infrabel en de hulpdiensten stelden alles in het werk om de reizigers bij te staan.

Personeelsleden van de NMBS en Infrabel hebben in nauwe samenwerking met de lokale hulpdiensten en autoriteiten hun krachten gebundeld om de reizigers alle mogelijke hulpverlening te verschaffen. Gewonden werden voor de nodige zorgen opgenomen in de ziekenhuizen Ambroise Paré en Saint-Joseph.

Reactie bestuur NMBS en Infrabel
Marc Descheemaecker, Gedelegeerd bestuurder van NMBS en Luc Lallemand, Gedelegeerd bestuurder van Infrabel "Zodra het ongeval was aangekondigd hebben wij alle mogelijk maatregelen genomen om de reizigers op te vangen en bij te staan. Onze gedachten en dat van
ons personeel gaan uit naar de slachtoffers van dit ongeval en hun nabestaanden. Wij betuigen onze oprechte en innige deelneming aan de verwanten van ons personeelslid dat bij dit ongeval is omgekomen."

Oorzaak onbekend
De NMBS en Infrabel willen en kunnen niet speculeren over de oorzaak van het ongeval maar zullen actief betrokken worden bij het onderzoek dat uitgaat van de Belgische autoriteiten. De NMBS en Infrabel zullen alle bijkomende informatie met betrekking tot het ongeval meedelen zodra deze beschikbaar is.

Treinverkeer
Tengevolge van het ongeval is het spoorverkeer onderbroken tussen Bergen en Quévy. De NMBS heeft een busdienst ingelegd. Ook tussenSt-Ghislain en Bergen is de treindienst aangepast. NMBS heeft een busdienst ingelegd tussen beide stations. Deze situatie zal naar verwachting het gehele weekend duren, zie dit bericht.