fbpx

Dolende buffel veroorzaakte treinongeluk Egypte

(Novum/AP) – Een dolende waterbuffel is de oorzaak van een treinongeluk waarbij in Egypte achttien mensen omkwamen. De heeft het ministerie van volksgezondheid zondag bekendgemaakt. Bij het ongeluk ten zuiden van Caïro vielen 39 gewonden.

Een passagierstrein stopte zaterdagavond nadat het de buffel had geraakt. Volgens ooggetuigen werd ook de eigenaar van de buffel geraakt. Een tweede trein reed daarop met volle snelheid van achter in op de stilstaande trein.

Waterbuffels komen veel voor in de landelijke gebieden van Egypte. Er komt een onderzoek naar de precieze oorzaak van het ongeluk.

Het spoornet van Egypte heeft geen beste reputatie. Ieder jaar zijn er meerdere fatale ongelukken op het spoor. Die zijn voornamelijk te wijten aan de slechte staat van onderhoud.

De ergste ramp was in februari 2002, toen een trein vlam vatte en 363 mensen omkwamen. In augustus 2006 kwamen 58 mensen om toen twee treinen botsten. Dat incident leidde tot ophef over de slechte staat van het spoornet. De minister van transport gaf toen toe dat er veel meer geld nodig is voor een fatsoenlijk onderhoud van het spoor. De regering maakte onmiddellijk 860 miljoen dollar vrij om het spoornet op te knappen. Ook werd 600 miljoen dollar aan leningen in de sector uitgekeerd. 

Foto: archief (treinongeluk Turkije)