fbpx

Duitse hogesnelheidstrein ICE heeft last van kou

23 dec 2009 19:38

tag

De Duitse hogesnelheidstrein ICE heeft problemen door de kou. Tussen Barlijn en München rijden daardoor veel minder hogesnelheidstreinen. De problemen zullen tenminste tot en met zondag blijven bestaan. Dat schrijven diverse Duitse media. De ICE Amsterdam – Frankfurt rijdt vandaag tot Keulen  

Volgens de Duitse spoorwegen zijn de ICE treinstellen niet voorzien op dit type weersomstandigheden.Poedersneeuw wordt door de ventilatie aangezogen en veroorzaakt zo kortsluiting, aldus Jörg Böhnisch van de Duitse spoorwegen. "Onze treinen zijn niet voorzien op deze Siberische toestanden."

Eén op twee
De woordvoerder verontschuldigde zich voor het ongemak. Rond kerst is het vaak juist extra druk met reizigers die familie willen opzoeken of op vakantie gaan. Op de verbinding Berlijn-Munchen rijdt sinds zondag slechts één ICE op twee. 

ICE Nederland – Duitsland
Tussen Nederland en Duitsland zijn de ICE´s woensdag eveneens aangepast. Volgens NS International website rijden de treinen Amsterdam – Frankfurt tot Keulen. Ook de afgelopen dagen had de ICE tussen Nederland en Duitsland veel vertraging en viel incidenteel uit.

Meer problemen
De ICE is niet de enige hogesnelheidstrein die problemen ondervind door de kou. De Eurostar werd zaterdag, zondag en maandag geheel stilgelegd. Ook de Thalys had de afgelopen dagen ook last van veel vertraging. Incidenteel zijn er de afgelopen dagen ook Thalys treinen uitgevallen.