fbpx
Foto: SBB

Duitse treindienstleider bekent schuld bij botsing

10 nov 2016 10:49

De dienstdoende treindienstleider bij de treinbotsing in het Duitse Bad Aibling op 9 februari heeft toegegeven fouten te hebben gemaakt. Dat heeft hij donderdag voor de rechtbank verklaard. Bij het ongeluk kwamen 12 mensen om het leven.

Op het enkelsporig traject kregen twee treinen toestemming te mogen rijden, waardoor beide treinen frontaal op elkaar inreden. De treindienstleider heeft nu verklaard dat hij de verkeerde trein een veilig sein had gegeven. Daarna sloeg hij bovendien op een verkeerde manier alarm.

Hij bekende ook dat hij ondanks een verbod met zijn mobiele telefoon zat te spelen. Het proces tegen de veertigjarige verkeersleider is donderdag begonnen voor een rechtbank in het Beierse Traunstein. De verkeersleider wordt dood door schuld ten laste gelegd en riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar.

De verkeersleider richtte zich in een persoonlijke verklaring tot de nabestaanden van de twaalf omgekomen mensen. "Ik weet dat ik op 9 februari een grote schuld op me heb geladen," zei de spoormedewerker. "Ik wil u zeggen dat ik in gedachten bij u ben."

Door de botsing raakten zo´n negentig inzittenden van de treinen gewond.