fbpx

Eigenaar in trein verloren beer na maandenlange zoektocht gevonden

16 mrt 2013 16:48

Op de eerste dag van juli vorig jaar ging het voor ´NSbeer´ mis: hij werd door z´n eigenaar achtergelaten in de trein tussen Hoorn en Haarlem. Hij werd gevonden en een langdurige zoektocht startte.

Cees de Jonge (fotograaf) en Sarah Saarberg (schrijver) stonden aan het roer van de zoektocht. Hij had de beer gevonden in de trein (eerste foto) en zij maakte een twitteraccount aan: @NSbeer. Er kwam snel veel aandacht voor de zoekactie en door de belangstelling was de beer binnen een paar dagen ook op Facebook te vinden.

De pers pakte het bericht ook op en als gevolg daarvan zijn er bijvoorbeeld bij radioprogramma´s oproepen gedaan. Er werd ook een poster gemaakt (tweede foto) die te vinden was in heel wat stations.

Op pad
Geen van de acties had een uitkomst gebracht in de maanden na 1 juli. NSbeer ging ondertussen mee zelfs mee op reis (derde foto) met z´n tijdelijke bazen en via sociale media werd er regelmatig een foto van hem geplaatst (vierde foto).

Gevonden
8,5 maand na de vermissing ging door een retweet van actrice Jelka van Houten de bal weer rollen. En toen was het snel raak. De eigenaar van de beer, een jongen genaamd Luciano uit Haarlem, meldde zich. De beer en z´n baasje zullen zo snel mogelijk weer herenigd worden.

Boek
Ook is er nog boek over de omzwervingen van NSbeer in de maak. Niet raar, als je bedenkt dat één van de zoekers een schrijfster is.

Foto´s met dank aan Cees de Jonge.