fbpx

Enkele spoorlopers maar geen spoorproblemen

30 apr 2012 12:24

De eerste twee spoorlopers zijn maandagochtend bij Amsterdam Centraal Station al aangehouden. "Ze hebben ieder direct een boete van 240 euro moeten betalen", zegt een politiewoordvoerder.  Voor 09.00 uur waren al bijna vijfduizend reizigers naar Amsterdam Centraal vervoerd.

Rond het middaguur had NS negentigduizend reizigers naar Amsterdam vervoerd. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar, zegt een woordvoerder. Of het aantal lager blijft is nog niet te zeggen. "Misschien komen de mensen dit jaar wat later." Van de negentigduizend zijn er twintigduizend naar Amsterdam Zuid vervoerd.

Middaguur
De piek in het aantal reizigers ligt rond het middaguur, tot nog toe zijn problemen uitgebleven. ´s Ochtends werden bij het Centraal Station twee spoorlopers aangehouden en beboet, maar daarna hebben zich geen problemen meer voorgedaan met spoorlopers. "Het is zelfs rustiger dan op een normale zondag", zegt een politiewoordvoerder.

Spoorlopers
In de ochtend waren er al wel twee spoorlopers, maar die zorgte niet voor grote problemen. Het voorval is volgens de woordvoerder opmerkelijk, omdat spoorlopers normaal pas opduiken als mensen lang in de trein moeten wachten. "Maar dat is in de ochtend nog helemaal niet het geval."

Geduld
Spoorlopers zijn een terugkerend probleem op Koninginnedag in Amsterdam. Door de drukte moeten treinen in de loop van de dag langer wachten voordat ze het station binnen kunnen rijden. Sommigen hebben daar het geduld niet voor en stappen de trein uit om te voet hun weg te vervolgen.

Spoorchaos
In voorgaande jaren (2010, 2001)  heeft dit voor een complete chaos rond het station gezorgd omdat treinen door de spoorlopers langzaam moeten rijden om aanrijdingen te voorkomen. "Dat willen we dit jaar echt niet hebben, daarom worden spoorlopers nu harder aangepakt."

Vermijd Amsterdam Centraal
De politie benadrukt dat er geen kaarten meer worden verkocht voor de verschillende feesten in Amsterdam. "Wij raden de mensen echt aan teleurstelling te voorkomen en niet hierheen te reizen als ze geen kaarten hebben. Beslis vooraf waar je naartoe wil. Check de laatste informatie via Twitter en probeer niet via Amsterdam Centraal te reizen." 

Extra treinen
Behalve richting Amsterdam is het ook druk richting Eindhoven. De NS zet dinsdag extra veel en extra lange treinen in. Er zijn vanwege Koninginnedag honderden extra mensen aan het werk. Richting Rhenen en Veenendaal rijden ook meer treinen dan gebruikelijk vanwege het bezoek van de koninklijke familie. "We hadden nog extra treinen achter de hand, maar die hebben we niet in hoeven zetten."

(c) Novum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *