fbpx

Enorme vuurbal in Amerika na ontspoorde goederentrein

17 feb 2015 8:12

Een goederentrein met meer dan honderd olietankwagons is maandag ontspoord tijdens een sneeuwstorm in de Amerikaanse staat West-Virginia. Zeker veertien wagons gingen in vlammen op en de enorme vuurbal die ontstond schoot zo´n honderd meter de lucht in. Zeker één van de wagons belandde in een rivier. Wonderlijk genoeg vielen er geen doden of zwaargewonden.

Honderden mensen in de omgeving zijn geëvacueerd en twee waterzuiveringscentrales in het gebied zijn stilgelegd, omdat een deel van de olie in de rivier is beland. Negen uur na de ontsporing woedden de branden nog steeds. De nooddiensten laten de wagons die vlam hebben gevat gecontroleerd uitbranden. Voor de geëvacueerden zijn opvangcentra geopend.

David McClung woont op zo´n achthonderd meter van de plek des onheils en zei dat hij de hitte van de vlammenzee kon voelen. "Het was een beetje eng. Het was alsof er een atoombom afging", aldus McClung.

Het staatsbestuur had een waarschuwing afgegeven voor de hevige winterstorm. Op sommige plekken viel ruim twaalf centimeter sneeuw. Toch is het nog niet duidelijk of het weer een rol speelde bij de ontsporing. Een onderzoek moet dat uitwijzen.

Foto: archief / treinramp Canada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *