X

ETOS treinkaartjes: Geldig na 11:00u. € 9,95 p.p. (oktober 2017)

Binnenkort kun je bij ETOS weer goedkope treinkaartjes kopen! Het gaat om een Superdalticket: een treinkaartje voor twee personen voor 19,90 euro. Omgerekend dus 9,95 euro per persoon. De verkoop start op 2 oktober 2017. OP = OP

Het ETOS-treinkaartje is zo goedkoop, omdat het alleen geldig is na 11:00 uur (ook in het weekend). Je kunt de ETOS kaartjes gebruiken tot en met 10 december 2017.

Helaas is het ETOS-Superdalticket niet geldig voor één persoon op twee verschillende dagen. Volgens de voorwaarden moeten de twee personen altijd samen reizen. Waarschijnlijk zullen de meeste conducteurs niet moeilijk doen als je alleen reist op het Superdalticket, maar formeel mag dat niet. Op het meereiskaartje is het vragen om problemen als je niet reist zonder de houder van het Superdalticket. Dat mag echt niet. Wil je alleen reizen, dan is sowieso het treinkaartje van de Spoordeelwinkel met tijdschrift het goedkoopst: 19 euro via spoordeelwinkel.nl. Met dat kaartje mag je doordeweeks ook al na 9:00 uur op pad, en in het weekend zonder tijdsbeperkingen.

In onze prijsvergelijker staan alle treinacties. Welk treinkaartje is voor jou het goedkoopst?

Het ETOS-treinkaartje kun je iedere dag gebruiken van 11:00 uur tot de laatste trein (uiterlijk 4:00 uur de volgende ochtend). Het treinkaartje wordt naar verwachting geleverd als wegwerp chipkaart. Je hebt dus geen OV-chipkaart nodig. Sterker nog: als je die wel hebt, moet je die niet gebruiken. Per vervoerder ben je verplicht in- en uit te checken.

Het treinkaartje is niet geldig in de bus, tram en metro. Ook niet in Thalys Amsterdam – Brussel – Parijs / Lille. Verder kun je het treinkaartje in heel Nederland gebruiken. Niet alleen in de treinen van NS, maar ook in de treinen van Arriva, Syntus en Connexxion. Wil je gebruik maken van ICE of Intercity Direct (uitsluitend tussen Schiphol – Rotterdam v.v.), dan moet je vooraf nog wel een toeslagbiljet van 2,40 euro per persoon per enkele reis kopen. Maar voor de normale Sprinter en intercity hoef je nooit bij te betalen.

Het voordelige treinkaartje voor ETOS wordt niet verkocht op vestigingen op NS-stations, en ook niet online. De verkoop start op 2 oktober en duurt tot 15 oktober 2017. Voor deze actie geldt echter: op = op. Je kunt het treinkaartje gebruiken om samen voordelig een dagje erop uit te gaan. Wat denk je bijvoorbeeld van een dagje Blijdorp met Korting? Op 6, 7 en 8 oktober kun je via Uitjekrant 45% korting krijgen.

De meest gestelde vragen over het Superdalkaartje van ETOS

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Reis je laat in de avond? Check dan altijd goed de reisplanner hoe laat de laatste trein rijdt. Slechts op enkele trajecten rijden treinen ook ’s nachts.

Je kunt reizen met bijna elke trein in Nederland reizen. Alleen bij Intercity Direct (de opvolger van de Fyra) tussen Schiphol en Rotterdam en bij de Duitse hogesnelheidstrein ICE dien je een toeslag te betalen. Thalys is uitgesloten. Twijfel je, of je toeslag moet betalen? Op de borden op de perrons staat altijd aangeven als er toeslag verschuldigd is. Ook staat dit vermeld in de NS Reisplanner. Voor de normale intercity’s hoef je nooit een toeslag te betalen.

  • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
  • Kinderen 4 t/m 11 jaar kunnen beter met een Railrunner reizen, die kost 2,50 euro (prijs 2017).
  • Of: bestel Kids Vrij voor eenmalig 0,01 euro. Een persoonlijke ov-chipkaart voor het kind is dan wel noodzakelijk.
  • Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima dit treinkaartje gebruiken.

Nee, ETOS geeft aan dat dit niet mag. Het is een kaartje voor twee personen. Je moet samen reizen, zegt ETOS. De actie bestaat uit een Superdalticket en een meereiskaartje.

Alleen door de kaarten pas na 11 uur geldig te laten zijn, kan ETOS deze treinkaartjes tegen deze scherpe prijs aanbieden. Wij hebben nog nooit een treinactie gezien waar je omgerekend minder dan 9,95 euro per persoon betaalt. (Alleen het NS groepsretour bij grote groepen kan nog goedkoper zijn.)

Nee. Sterker nog, als je een ov-chipkaart hebt, moet je die niet gebruiken. Het treinkaartje wordt geleverd als papieren wegwerpkaartje (een eenmalige chipkaart).

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

Toekomstige goedkope treinkaartjes?

Wil je ook in de toekomst de beste treinaanbiedingen ontvangen? Dan bieden we je de volgende services:

Dit treinkaartje is voor het eerst gemeld door Daniël de Ruig. Zie je ook een goedkoop treinkaartje? Meldt deze dan aan contact@treinreiziger.nl. Onder voorwaarden kun je dan in aanmerking komen voor een beloning.

This post was last modified on October 15, 2017, 12:47 pm

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (136)