fbpx

ETOS treinkaartjes: Geldig na 11:00u. € 9,95 p.p. (oktober 2017)

Deze actie is voorbij. Vind een alternatief via onze prijsvergelijker

Binnenkort kun je bij ETOS weer goedkope treinkaartjes kopen! Het gaat om een Superdalticket: een treinkaartje voor twee personen voor 19,90 euro. Omgerekend dus 9,95 euro per persoon. De verkoop start op 2 oktober 2017. OP = OP

Het ETOS-treinkaartje is zo goedkoop, omdat het alleen geldig is na 11:00 uur (ook in het weekend). Je kunt de ETOS kaartjes gebruiken tot en met 10 december 2017.

Helaas is het ETOS-Superdalticket niet geldig voor één persoon op twee verschillende dagen. Volgens de voorwaarden moeten de twee personen altijd samen reizen. Waarschijnlijk zullen de meeste conducteurs niet moeilijk doen als je alleen reist op het Superdalticket, maar formeel mag dat niet. Op het meereiskaartje is het vragen om problemen als je niet reist zonder de houder van het Superdalticket. Dat mag echt niet. Wil je alleen reizen, dan is sowieso het treinkaartje van de Spoordeelwinkel met tijdschrift het goedkoopst: 19 euro via spoordeelwinkel.nl. Met dat kaartje mag je doordeweeks ook al na 9:00 uur op pad, en in het weekend zonder tijdsbeperkingen.

In onze prijsvergelijker staan alle treinacties. Welk treinkaartje is voor jou het goedkoopst?

Het ETOS-treinkaartje kun je iedere dag gebruiken van 11:00 uur tot de laatste trein (uiterlijk 4:00 uur de volgende ochtend). Het treinkaartje wordt naar verwachting geleverd als wegwerp chipkaart. Je hebt dus geen OV-chipkaart nodig. Sterker nog: als je die wel hebt, moet je die niet gebruiken. Per vervoerder ben je verplicht in- en uit te checken.

Het treinkaartje is niet geldig in de bus, tram en metro. Ook niet in Thalys Amsterdam – Brussel – Parijs / Lille. Verder kun je het treinkaartje in heel Nederland gebruiken. Niet alleen in de treinen van NS, maar ook in de treinen van Arriva, Syntus en Connexxion. Wil je gebruik maken van ICE of Intercity Direct (uitsluitend tussen Schiphol – Rotterdam v.v.), dan moet je vooraf nog wel een toeslagbiljet van 2,40 euro per persoon per enkele reis kopen. Maar voor de normale Sprinter en intercity hoef je nooit bij te betalen.

Het voordelige treinkaartje voor ETOS wordt niet verkocht op vestigingen op NS-stations, en ook niet online. De verkoop start op 2 oktober en duurt tot 15 oktober 2017. Voor deze actie geldt echter: op = op. Je kunt het treinkaartje gebruiken om samen voordelig een dagje erop uit te gaan. Wat denk je bijvoorbeeld van een dagje Blijdorp met Korting? Op 6, 7 en 8 oktober kun je via Uitjekrant 45% korting krijgen.

De meest gestelde vragen over het Superdalkaartje van ETOS

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Op de meeste trajecten rijdt de laatste trein al eerder. Dus check altijd de reisplanner om te zien hoe laat de laatste trein rijdt.

Je kunt reizen met bijna elke trein in Nederland reizen. Alleen bij Intercity Direct (de opvolger van de Fyra) tussen Schiphol en Rotterdam en bij de Duitse hogesnelheidstrein ICE dien je een toeslag te betalen. Thalys is uitgesloten. Twijfel je, of je toeslag moet betalen? Op de borden op de perrons staat altijd aangeven als er toeslag verschuldigd is. Ook staat dit vermeld in de NS Reisplanner. Voor de normale intercity’s hoef je nooit een toeslag te betalen.

  • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
  • Kinderen 4 t/m 11 jaar kunnen beter met een Railrunner reizen, die kost 2,50 euro (prijs 2017).
  • Of: bestel Kids Vrij voor eenmalig 0,01 euro. Een persoonlijke ov-chipkaart voor het kind is dan wel noodzakelijk.
  • Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima dit treinkaartje gebruiken.

Nee, ETOS geeft aan dat dit niet mag. Het is een kaartje voor twee personen. Je moet samen reizen, zegt ETOS. De actie bestaat uit een Superdalticket en een meereiskaartje.

Alleen door de kaarten pas na 11 uur geldig te laten zijn, kan ETOS deze treinkaartjes tegen deze scherpe prijs aanbieden. Wij hebben nog nooit een treinactie gezien waar je omgerekend minder dan 9,95 euro per persoon betaalt. (Alleen het NS groepsretour bij grote groepen kan nog goedkoper zijn.)

Nee. Sterker nog, als je een ov-chipkaart hebt, moet je die niet gebruiken. Het treinkaartje wordt geleverd als papieren wegwerpkaartje (een eenmalige chipkaart).

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

Toekomstige goedkope treinkaartjes?

Wil je ook in de toekomst de beste treinaanbiedingen ontvangen? Dan bieden we je de volgende services:

Dit treinkaartje is voor het eerst gemeld door Daniël de Ruig. Zie je ook een goedkoop treinkaartje? Meldt deze dan aan contact@treinreiziger.nl. Onder voorwaarden kun je dan in aanmerking komen voor een beloning.

0 0 stemmen
Artikel waardering
138 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
MarijkexSem
7 jaren geleden

Is dit een retour?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  MarijkexSem

Het is een soort dagkaart, alleen dan geldig vanaf 11:00 uur. Dus je kunt ermee retour.

dries molenaar
6 jaren geleden
Antwoord aan  MarijkexSem

De vraag waarop je kon wachten. Al snel volgt ‘kun je voor 11:00 ook met deze kaart reizen’?

E Holvast
6 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Een randstad kaart

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  E Holvast

Nee hoor. Ook bruikbaar voor Groningen – Deventer, Maastricht – Eindhoven, Den Helder – Amsterdam, Zwolle – Nijmegen, etc.

Petra
6 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Je hebt kans dat de paal niet activeert voor 11 uur en dat je dus niet kunt inchecken voor 11 uur
Was bij mij een vorig keer van toepassing
In gestapt Tilburg Reeshof ( waar ik niet voor 11 uur kon activeren ) en in Breda overgestapt en pas daar kon het geactiveerd worden ( 10 min later ) volgens NS conducteur heb ik 10 min zwart gereden

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Petra

Inchecken zou moeten kunnen vanaf 10:55 uur, zo is mij verteld door NS.

Peter P
6 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Wat een misselijke reactie. Geef gewoon antwoord op de vraag. Staat er niet duidelijk bij, dus de vraag lijkt me terecht.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Peter P

Wat is precies misselijk makend? Ik kan uw reactie niet goed plaatsen. De vraag is naar mijn weten beantwoord: NS geeft aan dat inchecken vanaf 10:55u kan. Dat is toch een antwoord op de vraag? Er is toch ook geen commentaar dat de vraag niet terecht zou zijn? (Hoog uit commentaar op dit antwoord, omdat het misselijk makend niet kan plaatsen)

dries molenaar
6 jaren geleden
Antwoord aan  MarijkexSem

De vraag waarop je kon wachten. Al snel volgt ‘kun je voor 11:00 ook met deze kaart reizen’?

Aangepast bericht met oude reacties.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

We hebben het eerdere bericht over de ETOS actie inderdaad aangepast met informatie over de nieuwe actie.

MarijkexSem
7 jaren geleden

Is het zeker dat dit treinkaartje in de verkoop komt?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  MarijkexSem

We hebben concrete informatie onder ogen gezien, op basis waar wij daar inderdaad vanuit gaan. We hebben op onze site (bestaat nu 12 jaar), nog nooit een onterechte actie gemeld. En dat hoop ik zo te houden. Wel is het zo dat we soms in een artikel een detail hebben moeten verbeteren. Ik kan geen garantie geven, maar ik ben op basis welke informatie mij is gedeeld er voor 99,9% zeker van.

Marian
7 jaren geleden

Jammer dat het voor 2 personen is, ik reis altijd alleen …

Marianne Booij
7 jaren geleden
Antwoord aan  Marian

Ik koop alleen aanbiedingen met een chipkaart. De andere zoals oa van de Hema en NS vind ik onhandig omdat je naam, geboortedatum en reisdatum van te voren moet invullen.
Overigens ben ik natuurlijk wel blij met goedkope kaartjes.

Corry
7 jaren geleden
Antwoord aan  Marianne Booij

Er zijn ook “kartonnen” kaartjes in de aanbieding maar let werl goed op. Bij Kruidvat ALLEEN voor de zaterdag EN de zondag en bij Albert Heijn aanbieding loopt vandaag af voor de hele week. Dus gewoon even goed opletten: ook Blokker verkoopt “kartonnen” kaartjes!

Marianne Booij
7 jaren geleden
Antwoord aan  Corry

Dank voor de info, Corrie.

Corry
7 jaren geleden
Antwoord aan  Marian

Kijk even goed naar de kop: WEL voor EEN persoon hoor (hebben wij ff geluk)! Allen kun je pas NA 11.00 uur op stap. Voor mij geen probleem aangezien ik en langslaper ben:Heb nu al twee dure AH-kaarten pech onderweg!

ETOS treinkaartjes: Geldig na 11:00u. € 9,95 p.p. (april 2017)

vivian
6 jaren geleden
Antwoord aan  Marian

misschien een keer leuk om samen met een vriendin te reizen en anders de ns acties in de gaten houden.

Nel
7 jaren geleden

Wat moet je doen met dat kaartje als je met de intercity direct reist?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Nel

Dan dien je een toeslagbiljet te kopen. Kan op het station of online. Je kunt ook de reguliere tragere intercity zonder toeslag nemen.

Evert Pultrum
7 jaren geleden

Op vrijdag 5 mei, Bevrijdingsdag, wil ik met dit treinkaartje reizen.

Is het op deze bijzondere feestdag wel mogelijk dat je voor 11:00 uur mag reizen met het treinkaartje van Etos?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Evert Pultrum

Nee. Altijd na 11 uur. Het is relatief scherp geprijsd, en daarom zit er een tijdsbeperking op, dan wordt ie van zelf minder vaak gebruikt voor enorm lange afstanden.

Peter
7 jaren geleden

Is het ook mogelijk om te ‘upgraden’ naar eerste klas met dit kaartje?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Peter

Nee, zover mij bekend is dat niet mogelijk.

Dirkje
7 jaren geleden

Denk je dat het antwoord van Corry accuraat is? Ik wil nl. ook graag upgraden naar 1e klas als dat kan.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Dirkje

Hoi Dirkje, ik kom daar per e-mail even op terug.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden

Ik zal je ook per email terug koppelen, maar antwoord is zoals ik dacht: nee, kan niet.

Corry
7 jaren geleden
Antwoord aan  Peter

Aanvullende kaart kopen aan het loket of automaat bij de grotere stations: anders online moet je uitprinten!

Yalda Mirzad
7 jaren geleden

Vanaf wanneer is het te koop?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Yalda Mirzad

Dat staat in de eerste alinea van dit artikel, vanaf 27 maart.

Corry
7 jaren geleden

Ben het met Marian eens: ik begrijp het wel maar vind ik – nu Nederland steeds meer en meer eengaanden heft – wel erg klantonvriendelijk. Maar er zijn altijd wel alternatieven hoor: Albert Heijn nu hele week Laatste dag); Blokker hele week en Kruidvat alleen zaterdag en zondag. Ja je betaalt wat meer net als die halfgare éénpersoonshoteltoeslag……

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Corry

Zolang er sprake is van een divers aanbod, heb ik er niet zoveel moeite mee. Blokker heeft avondspits beperking en is daarom weer wat goedkoper dan een AH kaartje. De voorwaarden verschillen, en het is soms even goed opletten. Helemaal omdat Kruidvat dus kaartjes heeft voor één dag in het weekend maar AH in november ook een weekendkaartje had dat het hele weekend geldig was, vanaf vrijdagavond 18:30 uur. Je kan het ingewikkeld noemen, maar zo’n breed aanbod biedt ook allerlei mogelijkheden.

Corry
7 jaren geleden

Hartelijk dank Treinreiziger voor het blij maken met een dode mus! Gaat het dus NIET worden! Beetje verneukeratief deze advertentie hoor Etos!

F. van Lier
7 jaren geleden
Antwoord aan  Corry

de advertentie die erbij staat in deze melding is van 2015 zoals je kan lezen

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  F. van Lier

Inderdaad, een archief afbeelding.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Corry

Waarom is het een dode mus? We moeten er een afbeelding bij zetten, en we hebben nog niet de nieuwe folder. Daarom staat er onder de afbeelding: “Afbeelding: Archief, huidige folder nog niet bekend.” We doen al 12 jaar ons best zorgvuldig bericht te geven. Natuurlijk maken we in die periode ook foutjes gemaakt, maar we hebben nog nooit een volledig verkeerde actie aangekondigd op onze site. Dus het woord verneukeratief vind ik bijzonder gekozen.

Rhido NL
7 jaren geleden

Jammer dat het voor 2 personen is. Ik weet niet of ik er wat aan heb, gezien ik ook een OV-begeleiderskaart heb. Het is niet handig bedacht.

Debbie Wunnaka
7 jaren geleden

Moet je per sé de hele rit samenreizen? Ik wil naar Amsterdam met iemand anders, maar die andere persoon woont niet in dezelfde stad als ik. Krijg je ieder een kaartje, zodat je elk vanuit je eigen plaats kunt reizen, of krijg je maar 1 kaartje voor twee personen en ben je verplicht exact dezelfde reis samen te maken?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Debbie Wunnaka

Ik durf daar nog niet met 100% zekerheid een antwoord op te geven, omdat de folder er nog niet is. Mijn verwachting is dat de tweede persoon niet zonder de hoofdpersoon mag reizen, maar niet exact hetzelfde traject hoeft te reizen. Die verwachting is gebaseerd omdat de info die wij hebben gezien werd gesproken over meereiskaartje.

Desire
7 jaren geleden

vraagje: mogen kinderen met hun ‘kids vrij-abonnement’ gewoon mee als twee volwassen op dit kaartje reizen?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Desire

Kinderen mogen altijd op hun Kinds Vrij abonnement meereizen met een volwassene. Dus ook met dit kaartje.

Danny
7 jaren geleden

Tot welke datum zijn de kaartjes te gebruiken?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Danny

Staat erin 🙂 21 mei, aldus de informatie die wij hebben ingezien. En dus te koop vanaf 27 maart

Danny
7 jaren geleden

Ik zie het, bedankt !

Elles
7 jaren geleden

Voor mijn begrip ….is het kaartje dan niet voor 1 persoon te gebruiken. Ik begrijp dat het niet is toegestaan om als 1 persoon er twee dagen op te reizen maar alleen blijft toch mogelijk?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Elles

Zoals ik het kan overzien, is dat technisch mogelijk, maar wel controleerbaar door de conducteur. Aan de hand van de info die ik nu heb, gaat het om één Superdalticket en om één meereiskaartje. De conducteur zal dus vrij simpel kunnen vaststellen als je reist op het meereiskaartje zonder het Superdalticket.

Elles
7 jaren geleden

Het lijkt mij dan wel dat je beide kaartjes gewoon meeneemt en meldt aan de conducteur dat de ander is verhindert dus dat je alleen reist! De Superdalticket is in deze het belangrijkste om bij je te hebben zo begrijp ik uit je antwoord.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Elles

Ja, dat is inderdaad wat wij begrepen hebben.

Elles
7 jaren geleden

Dank je! 🙂

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Elles

Ik lees nu op ETOS website dat alleen reizen niet is toegestaan. Ik denk eerlijk gezegd ook als je alleen wilt reizen er betere acties zijn. Op 1 april (geen grap) komen er ook weer nieuwe uitjes bij de Spoordeelwinkel, misschien zit daar wel wat tussen. Vaak hebben die kaartjes voor 18 a 19 euro en mag je doordeweeks al na 9 uur reizen en in het weekend heel de dag. Dat zijn vaak wel dagretours. Deze maand zijn de kaartjes net wat duurder (20 a 21 euro) dan gebruikelijk.

Corry
7 jaren geleden

Ik blijf er bij dat dit een instinker van de Etos is. Heb het zojuist op hun ste nagekeken. Treinreiziger: Ik heb zojuist antwoord van jullie gehad. Inderdaad: je hebt ook het AH-weekend kaartje gehad in najaar 2017. Ik verzoek U vriendelijk doch dringend te controleren op de gegeven info JUIST is zodat mensen NIET vergeefs naar een ETOS gaan en vervolgens – als je een éépersoonskaarjte wilt hebben – voor de kat met de korte achternaam bent gegaan! Kij voor “de aardigheid” naar de eerste zin van deze “aanbieding”:

ETOS treinkaartjes: Geldig na 11:00u. € 9,95 p.p. (april 2017)
15 mrt 20179:00
Binnenkort kun je bij ETOS goedkope treinkaartjes kopen! Het gaat om een NS Dagkaart voor twee personen voor 19,90 euro. Omgerekend dus 9,95 euro per persoon. Je moet nog wel even

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Corry

Ik snap uw punt niet zo goed, wat moet er gecontroleerd worden, en waarom is het een instinker? Er staat toch heel duidelijk dat het een tweepersoonskaartje is, die 19,90 euro kost, dus omgerekend 9,95 euro per persoon? Uw vriendelijke doch dringende (herhaalde) verzoek suggereert alsof er iets niet zou kloppen. Er staat verder ook heel duidelijk in het bericht dat het kaartje bestaat uit één superdalticket en één meereiskaartje, dus dat het niet mogelijk is om de kaartjes op twee verschillende dagen door één persoon te gebruiken. U mag mij ook gerust bellen op 010-34 17 390.

Corry
7 jaren geleden

ETOS treinkaartjes: Geldig na 11:00u. € 9,95 p.p. (april 2017)

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Corry

De titel kunnen we niet alle details in kwijt, daarvoor is het artikel. Daarin staat het duidelijk uitgelegd. Het komt omgerekend neer op 9,95 euro p.p. Zoals u zelf al de vergelijking met hotels maakte: ook daar wordt vaak een prijs per persoon gecommuniceerd, bij de toevoeging “p.p” is er bijna altijd sprake van een omgerekende prijs. Anders is dat een overbodige toevoeging. Er kan denk ik na deze uitleg geen verwarring meer over zijn 🙂

Corry
7 jaren geleden

Het is wel goed met je: einde discussie. Blijft voor eenvoudige mensen heel verneukeratief maar als jij hier aan mee wilt doen, ga lekker je gang!

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Corry

We steken veel moeite in onze service, zonder dat we iets aan dit treinkaartje verdienen. We willen alleen maar helpen de beste aanbiedingen te vinden. Als het dan wordt weggezet als verneukeratief, en dode mus, is dat teleurstellend. Gelukkig lees ik dat maar bij 1 persoon terug. Als u onze service niet kunt waarderen, maak dan gerust gebruik van een andere site die u wel kunt waarderen. Ik kan het in elk geval niet goed waarderen dat er gesproken moet worden in termen van “verneukeratief”.

Corry
7 jaren geleden

Dat is dan Uw probleem! Einde verhaal.

JW Groningen
7 jaren geleden

Net als Marian. Het is dan maar weer wachten op het Kruidvatkaartje rond de laatste week van april.

Lucas Caldana
7 jaren geleden

On the description there it’s only saying the dates that the tickets will be on sell, but can I use them already on Monday (27/03) or I have to wait until first of April to use it? In the tittle is “(April 2017)”… Got me confused… Thanks in advance!

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Lucas Caldana

No, the information that i have now, is that you can directly use the ticket on 27/03 (after 11:00).

Elizabeth Coenraad
7 jaren geleden

Ik heb zelf een studentenreisproduct. Zou de persoon met meereiskaartje ook met mij kunnen reizen aangezien ik meereiskorting heb?

Bernard
7 jaren geleden

Voorwaarden staan nu online op de website van Etos: http://www.etos.nl/nieuws/treinkaartjes/

benkske
7 jaren geleden

Op deze site http://www.klantacties.nl/etos-treinkaartje staat duidelijk: Ook alleen reizen is geen probleem, je kunt het tweede treinkaartje dan gewoon een andere dag gebruiken.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  benkske

Maar die info is helaas gewoonweg niet correct. Bij de actie van 2016 mocht dat wel, maar nu niet. De informatie in ons artikel klopt. Daarom kun je ook maar beter deze website gebruiken 😉

Eleonora
7 jaren geleden

Is restitutie mogelijk als het kaartje ongebruikt is?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Eleonora

Nee, dat is helaas nooit bij goedkope treinkaartjes mogelijk.

Gerald Benes
7 jaren geleden

“Uitsluitend geldig indien 2 personen samen reizen met ieder een geldige superdal dagkaart en meereiskaart.” Dit staat in de advertentie, maar wat betekend het? Deze dagkaart/meereiskaart is wat je koopt of?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Gerald Benes

Je koopt deze aanbieding 1x, krijgt dan een Superdalticket en een meereiskaartje, en je dient dan vervolgens samen te reizen.Zoals het ook in deze tekst staat uitgelegd 🙂

Gerald Benes
7 jaren geleden

Bedankt voor je snelle reactie. Ik dacht al dat ik hem snapte maar straks klopt het niet en sta je daar mooi in de trein. Dankjewel!

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Gerald Benes

Geen probleem 🙂

Roel Nijsten
7 jaren geleden

Je kunt toch ook alleen reizen? Als je maar 2 tickets bij je hebt?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Roel Nijsten

Ik ga er vanuit dat conducteurs daar niet moeilijk over zullen doen, maar zoals het op ETOS.nl staat uitgelegd mag dat formeel niet. Ik denk zolang je maar reist op het Superdalticket (en niet op het meereiskaartje) dat het wel goed komt. Als je alleen reist, komen er misschien wel betere aanbiedingen. Spoordeelwinkel komt ook altijd op de 1e van de maand met aanbiedingen.

Roel Nijsten
7 jaren geleden

Nog altijd goedkoper dit dan retourtje A’dam op deze manier

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Roel Nijsten

Ja. Mijn advies, kijk op 1 april in de prijsvergelijker om te ontdekken wat het goedkoopst is.

Celine Janssen
7 jaren geleden

Maar kunnen de twee personen bijv. tot Utrecht samen rijden en daarna andere route uitgaan. Want mijn vriendin en ik willen samen reizen maar zij moet naar Heerlen en ik naar Zwolle.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Celine Janssen

Formeel dien je altijd samen te reizen. Praktisch is het denk ik voor de meeste conducteurs niet zo’n probleem is als de persoon met het Superdalticket verder alleen reist, maar de persoon die het meereiskaartje gebruikt, mag hoe dan ook niet verder reizen. Al met al zitten er dus wat haken en ogen aan.

blabla
7 jaren geleden

Is het voorheen en terug of niet?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  blabla

Het is een dagkaart, geldig vanaf 11:00 uur. Je kunt dus heen en terug reizen, maar ook naar verschillende bestemmingen.

adri boer
7 jaren geleden

een tip gewoon even vragen in je familie buren kennissenkring wie wil er die dag samen reizen met mij…..hoe leuk en voordelig kan het zijn

Rachel
7 jaren geleden

Is dit ook geldig met Koningsdag?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Rachel

Dit staat in de tekst aangegeven: nee. Ook kun je voor dit soort dingen prima de prijsvergelijker gebruiken.

BenOverschie
7 jaren geleden

De verkoop start pas op 27 maart terwijl het stukje van 1 april is???

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  BenOverschie

We wisten de actie al erg vroeg, begin maart. Vandaar ook dat veel reacties al veel ouder is. Het gevolg zou zijn dat deze actie op de pagina terecht zou komen tussen het gedeelte van de verlopen acties. Daarom hebben we het artikel wat omhoog geplaatst omdat het nu wel relevant nog is. Het was beter geweest als we dan ook het artikel dan nog even hadden aangescherpt.

Bambi Boland
7 jaren geleden

Als ik met een vriendin uit Maastricht naar Amsterdam wil, kan zij dan het ticket in Maastricht kopen, naar het zuiden reizen en kan ik dan in Den Bosch bij haar instappen als tweede persoon? Of moet je samen hetzelfde begin en eindpunt hebben?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Bambi Boland

Formeel mag dat niet, praktisch denk ik dat conducteurs daar niet zoveel moeite mee hebben. Ik weet niet of de poortjes in Den Bosch gesloten zijn, want anders kom je het station niet op.

Yvonne Roelofsen
7 jaren geleden

kan je deze treinkaartjes alleen bij de etos kopen of ook online bestellen?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Yvonne Roelofsen

Excuus dat ik vergeten ben te reageren, alleen in de winkel, staat inmiddels duidelijker in de tekst.

Lesly-ann Pina Delgado
7 jaren geleden

mag je met dit kaartje op verschillende dagen gebruiken bijv. zaterdag heen en zondag terug als je met z’n 2e reist

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden

“Het ETOS-treinkaartje kun je iedere dag gebruiken van 11:00 uur tot uiterlijk 4:00 uur de volgende ochtend.” Als je dus op twee verschillende dagen wil reizen, moet je deze actie twee keer kopen.

Allita Bergsma
7 jaren geleden

Kan je met alle treinen meerijden bijv. Intercity en stoptreinen of moet je bij sommigen bij betalen of zoiets?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Allita Bergsma

Vrijwel in alle treinen, alle reguliere intercity’s en Sprinters. Thalys mag je niet gebruiken, ICE (= trein Amsterdam – Frankfurt) mag je alleen gebruiken met toeslag. Dat geldt ook voor de Intercity Direct tussen Schiphol – Rotterdam (trein via de hogesnelheidslijn).

Marieke
7 jaren geleden

Ik heb een retour voor 2 pers over. Wie wil hem overnemen in Amersfoort?

Matthew van ek
7 jaren geleden

Hallo. Ik heb een vraagje. Mijn vriendin komt met de trein uit Leiden naar Utrecht Centraal. Zij heeft de Etos kaart. En ik de meereis kaart. En we spreken op Utrecht Centraal af. Kan ik met de meereiskaart zelf inchecken?. Want we willen dan hiervandaan doorreizen naar Amersfoort. Kan dit?. Of moet zij eerst uitchecken en dan samen weer inchecken?. Wij reizen dan gewoon met z’n tweetjes verder

Ellie
6 jaren geleden

Door het land met 2 personen voor 19,95. Leuke actie maar…..
Ik vind het te gek voor woorden dat je pas vanaf 11.00u kunt reizen. Als ik naar Den Bosch wil ben ik zeker 2 uur onderweg. Lekker als je een dagje wilt shoppen. Als je aankomt kun je gaan lunchen en de dag is al meer dan half om voordat je gaat shoppen. Half werk in mijn ogen. Beetje jammer.

NTD
6 jaren geleden

Kan ik het kaartje ook opwaarderen naar 1e klas?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  NTD

Nee, dat is bij deze actie niet mogelijk. Er zijn wel 1e klas kaartjes, maar dan betaal je 25 euro per persoon. Samen reizen is dan niet meer verplicht en reizen na 9:00 uur volstaat dan.

Anoniem
6 jaren geleden

Samenreizen is dus verplicht want ik wil graag alleen reizen met dat kaartje

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

je kunt er niet twee keer alleen mee reizen. En als je alleen wilt reizen kun je beter de prijsvergelijker gebruiken en andere aanbieding zoeken. Voor 19 euro reis je alleen, inclusief tijdschrift en ook voor 11:00u.

Lisa
6 jaren geleden

Als er door werkzaamheden geen treinen rijden, maar wel ns-bussen kun je dan de treinkaartjes ook daarvoor gebruiken? Dus gedeelte treinreis en gedeelte met een verplichte ns-bus, kan dat?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Lisa

Ja, in trein vervangend vervoer, bijvoorbeeld in de NS-bus tijdens werkzaamheden, ben je wel gewoon welkom.

Grietje
6 jaren geleden

En in het weekend mag je dan onbeperk reizen of ook pas.naar 11 uur

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Grietje

Na 11:00 uur, die voorwaarde geldt altijd. Staat ook in de tekst.

S.Ruijs
6 jaren geleden
Antwoord aan  Grietje

Bij actievandedag kosten ze 9,95 en kun je al na 9.00 uur reizen.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  S.Ruijs

Enkele reis is natuurlijk iets anders dan een dagkaart. Met een enkele reis mag je geen retourreis maken.

Eef
6 jaren geleden

Ik ga op reis. Mijn vriend wil mij op komen halen op schiphol op 3 dec. kan hij dan met deze Kaarten alleen naar Amsterdam reizen en ik dan mee terug? Dus alleen op terugweg met z’n tweeen.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Eef

Waarschijnlijk zullen de meeste conducteurs niet moeilijk doen als je alleen reist op het Superdalticket, maar formeel mag dat niet.

Ilse van de Bunt
6 jaren geleden

Mag je de kaartjes ook gebruiken in de herfstvakantie?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Ilse van de Bunt

Ja, maar wel na 11:00 uur. Gewoon t/m 10 december. En de herfstvakantie valt daar voor, dus prima.

GroeneRuiter
6 jaren geleden

Hallo Hildebrand,

Ik had nog een vraag openstaan m.b.t. de OV Dagkaart van Primera. Ik vroeg me namelijk af of het ticket ook op de SB58 Nijmegen-Emmerich te gebruiken is. Op deze lijn kan je wel reizen met een OV Chipkaart, maar deze lijn wordt gereden door de NIAG (Duitse vervoerder.)
Excuses voor het feit dat ik mijn vraag bij het verkeerde ticket stel. Ik heb hem ook al bij de pagina van de dagkaart zelf openstaan. Bij voorbaat dank!
GroeneRuiter

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  GroeneRuiter

Ha, ja, dat was ik nog vergeten te beantwoorden. En dat komt omdat ik het antwoord niet ken. Volgens de voorwaarden zou het niet mogen, maar geen idee hoe het speicifiek rond deze lijn zit. Het is wel zo dat je in de Waterbus ook met de ov-chipkaart kunt reizen, maar de ov-dagkaart daar niet geldig is. Dus dat is geen garantie. Op basis van de voorwaarden zou mijn antwoord daarom zijn: nee. Maar je kunt altijd proberen in te checken en dan de chauffeur vragen of het goed is.

ton
6 jaren geleden

ETOS-kaartje: mijn trein vertrekt exact om 11.00 uur. Mijn incheck (aan de paal) zal dus ca. 10.58 uur zijn.
Mag dat ?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  ton

Ik heb het even gecheckt. Inchecken kan vanaf 10:55u.

appel300
6 jaren geleden

mag je wel allen reizen met 2 kaartjes
of moet er ook echt een 2 de persoon bij zijn ?

ivm er eentje niet mee terug reist ik reai samen heen maar terug allen mag dat

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  appel300

Dit gedeelte van de tekst is dan van toepassing: “Volgens de voorwaarden moeten de twee personen altijd samen reizen. Waarschijnlijk zullen de meeste conducteurs niet moeilijk doen als je alleen reist op het Superdalticket, maar formeel mag dat niet. Op het meereiskaartje is het vragen om problemen als je niet reist zonder de houder van het Superdalticket. Dat mag echt niet.”

Jniek
6 jaren geleden

Dagje met.mn vriendin naar Maastricht kan dat met deze kaartjes. Hebben we daar verder niks voor nodig?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Jniek

Nee, gewoon inchecken met beide kaartjes (vanaf 10:55u), en dan komt het goed.

Joke
6 jaren geleden

Mag ik met het etos treinkaartje ook de trein van 10.56 nemen na het inchecken om 10.55.

Hans Siertsema
6 jaren geleden

Lees eens goes wat jullie schrijven mensen van ETOS! Er staat:” Op het meereiskaartje is het vragen om problemen als je niet reist zonder de houder van de superdalticket.” Als je het mij vraagt moet dat “niet” weggelate worden.

Mirjam
6 jaren geleden

Mag er ook nog een 3de pesoon mee of moet die gewoon zijn eigen ov-kaart gebruiken?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Mirjam

Nee, helaas is er voor de derde persoon geen ticket te koop voor 9,95 euro.

Dennis
6 jaren geleden

Is dat onbeperkt reizen met de trein op dezelfde dag ?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Dennis

Het is inderdaad samen onbeperkt treinen vanaf 11:00 uur, tot en met de laatste trein.

Irma Hettema
6 jaren geleden

Eeuwen geleden voor t laatst met de trein geweest.nu met mn etoskaartjes gaan we samen naar AlmeloIk moet overstappen;dus elke keer in en uitchecken?is dat in de trein of op t station ?

Ton
6 jaren geleden

Ik ga donderdag mijn vrouw ophalen op schiphol.
Ik reis dus alleen heen maar met 2 terug.
Is dit toegestaan

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Ton

Formeel mag dat niet.

Jeffrey
6 jaren geleden

Is de tijdsbeperking op zaterdag ook van toepassing?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Jeffrey

Ja, ook in het weekend