fbpx

ETOS treinkaartjes: Geldig na 11:00u. € 9,95 p.p. (oktober 2017)

Deze actie is voorbij. Vind een alternatief via onze prijsvergelijker

Binnenkort kun je bij ETOS weer goedkope treinkaartjes kopen! Het gaat om een Superdalticket: een treinkaartje voor twee personen voor 19,90 euro. Omgerekend dus 9,95 euro per persoon. De verkoop start op 2 oktober 2017. OP = OP

Het ETOS-treinkaartje is zo goedkoop, omdat het alleen geldig is na 11:00 uur (ook in het weekend). Je kunt de ETOS kaartjes gebruiken tot en met 10 december 2017.

Helaas is het ETOS-Superdalticket niet geldig voor één persoon op twee verschillende dagen. Volgens de voorwaarden moeten de twee personen altijd samen reizen. Waarschijnlijk zullen de meeste conducteurs niet moeilijk doen als je alleen reist op het Superdalticket, maar formeel mag dat niet. Op het meereiskaartje is het vragen om problemen als je niet reist zonder de houder van het Superdalticket. Dat mag echt niet. Wil je alleen reizen, dan is sowieso het treinkaartje van de Spoordeelwinkel met tijdschrift het goedkoopst: 19 euro via spoordeelwinkel.nl. Met dat kaartje mag je doordeweeks ook al na 9:00 uur op pad, en in het weekend zonder tijdsbeperkingen.

In onze prijsvergelijker staan alle treinacties. Welk treinkaartje is voor jou het goedkoopst?

Het ETOS-treinkaartje kun je iedere dag gebruiken van 11:00 uur tot de laatste trein (uiterlijk 4:00 uur de volgende ochtend). Het treinkaartje wordt naar verwachting geleverd als wegwerp chipkaart. Je hebt dus geen OV-chipkaart nodig. Sterker nog: als je die wel hebt, moet je die niet gebruiken. Per vervoerder ben je verplicht in- en uit te checken.

Het treinkaartje is niet geldig in de bus, tram en metro. Ook niet in Thalys Amsterdam – Brussel – Parijs / Lille. Verder kun je het treinkaartje in heel Nederland gebruiken. Niet alleen in de treinen van NS, maar ook in de treinen van Arriva, Syntus en Connexxion. Wil je gebruik maken van ICE of Intercity Direct (uitsluitend tussen Schiphol – Rotterdam v.v.), dan moet je vooraf nog wel een toeslagbiljet van 2,40 euro per persoon per enkele reis kopen. Maar voor de normale Sprinter en intercity hoef je nooit bij te betalen.

Het voordelige treinkaartje voor ETOS wordt niet verkocht op vestigingen op NS-stations, en ook niet online. De verkoop start op 2 oktober en duurt tot 15 oktober 2017. Voor deze actie geldt echter: op = op. Je kunt het treinkaartje gebruiken om samen voordelig een dagje erop uit te gaan. Wat denk je bijvoorbeeld van een dagje Blijdorp met Korting? Op 6, 7 en 8 oktober kun je via Uitjekrant 45% korting krijgen.

De meest gestelde vragen over het Superdalkaartje van ETOS

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Op de meeste trajecten rijdt de laatste trein al eerder. Dus check altijd de reisplanner om te zien hoe laat de laatste trein rijdt.

Je kunt reizen met bijna elke trein in Nederland reizen. Alleen bij Intercity Direct (de opvolger van de Fyra) tussen Schiphol en Rotterdam en bij de Duitse hogesnelheidstrein ICE dien je een toeslag te betalen. Thalys is uitgesloten. Twijfel je, of je toeslag moet betalen? Op de borden op de perrons staat altijd aangeven als er toeslag verschuldigd is. Ook staat dit vermeld in de NS Reisplanner. Voor de normale intercity’s hoef je nooit een toeslag te betalen.

 • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
 • Kinderen 4 t/m 11 jaar kunnen beter met een Railrunner reizen, die kost 2,50 euro (prijs 2017).
 • Of: bestel Kids Vrij voor eenmalig 0,01 euro. Een persoonlijke ov-chipkaart voor het kind is dan wel noodzakelijk.
 • Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima dit treinkaartje gebruiken.

Nee, ETOS geeft aan dat dit niet mag. Het is een kaartje voor twee personen. Je moet samen reizen, zegt ETOS. De actie bestaat uit een Superdalticket en een meereiskaartje.

Alleen door de kaarten pas na 11 uur geldig te laten zijn, kan ETOS deze treinkaartjes tegen deze scherpe prijs aanbieden. Wij hebben nog nooit een treinactie gezien waar je omgerekend minder dan 9,95 euro per persoon betaalt. (Alleen het NS groepsretour bij grote groepen kan nog goedkoper zijn.)

Nee. Sterker nog, als je een ov-chipkaart hebt, moet je die niet gebruiken. Het treinkaartje wordt geleverd als papieren wegwerpkaartje (een eenmalige chipkaart).

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

Toekomstige goedkope treinkaartjes?

Wil je ook in de toekomst de beste treinaanbiedingen ontvangen? Dan bieden we je de volgende services:

Dit treinkaartje is voor het eerst gemeld door Daniël de Ruig. Zie je ook een goedkoop treinkaartje? Meldt deze dan aan contact@treinreiziger.nl. Onder voorwaarden kun je dan in aanmerking komen voor een beloning.

138 gedachten aan “ETOS treinkaartjes: Geldig na 11:00u. € 9,95 p.p. (oktober 2017)”

 1. MarijkexSem schreef:

  Is dit een retour?

  1. Het is een soort dagkaart, alleen dan geldig vanaf 11:00 uur. Dus je kunt ermee retour.

  2. dries molenaar schreef:

   De vraag waarop je kon wachten. Al snel volgt ‘kun je voor 11:00 ook met deze kaart reizen’?

   1. E Holvast schreef:

    Een randstad kaart

    1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

     Nee hoor. Ook bruikbaar voor Groningen – Deventer, Maastricht – Eindhoven, Den Helder – Amsterdam, Zwolle – Nijmegen, etc.

   2. Petra schreef:

    Je hebt kans dat de paal niet activeert voor 11 uur en dat je dus niet kunt inchecken voor 11 uur
    Was bij mij een vorig keer van toepassing
    In gestapt Tilburg Reeshof ( waar ik niet voor 11 uur kon activeren ) en in Breda overgestapt en pas daar kon het geactiveerd worden ( 10 min later ) volgens NS conducteur heb ik 10 min zwart gereden

    1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

     Inchecken zou moeten kunnen vanaf 10:55 uur, zo is mij verteld door NS.

   3. Peter P schreef:

    Wat een misselijke reactie. Geef gewoon antwoord op de vraag. Staat er niet duidelijk bij, dus de vraag lijkt me terecht.

    1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

     Wat is precies misselijk makend? Ik kan uw reactie niet goed plaatsen. De vraag is naar mijn weten beantwoord: NS geeft aan dat inchecken vanaf 10:55u kan. Dat is toch een antwoord op de vraag? Er is toch ook geen commentaar dat de vraag niet terecht zou zijn? (Hoog uit commentaar op dit antwoord, omdat het misselijk makend niet kan plaatsen)

  3. dries molenaar schreef:

   De vraag waarop je kon wachten. Al snel volgt ‘kun je voor 11:00 ook met deze kaart reizen’?

   Aangepast bericht met oude reacties.

   1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    We hebben het eerdere bericht over de ETOS actie inderdaad aangepast met informatie over de nieuwe actie.

 2. MarijkexSem schreef:

  Is het zeker dat dit treinkaartje in de verkoop komt?

  1. We hebben concrete informatie onder ogen gezien, op basis waar wij daar inderdaad vanuit gaan. We hebben op onze site (bestaat nu 12 jaar), nog nooit een onterechte actie gemeld. En dat hoop ik zo te houden. Wel is het zo dat we soms in een artikel een detail hebben moeten verbeteren. Ik kan geen garantie geven, maar ik ben op basis welke informatie mij is gedeeld er voor 99,9% zeker van.

 3. Marian schreef:

  Jammer dat het voor 2 personen is, ik reis altijd alleen …

  1. Marianne Booij schreef:

   Ik koop alleen aanbiedingen met een chipkaart. De andere zoals oa van de Hema en NS vind ik onhandig omdat je naam, geboortedatum en reisdatum van te voren moet invullen.
   Overigens ben ik natuurlijk wel blij met goedkope kaartjes.

   1. Corry schreef:

    Er zijn ook “kartonnen” kaartjes in de aanbieding maar let werl goed op. Bij Kruidvat ALLEEN voor de zaterdag EN de zondag en bij Albert Heijn aanbieding loopt vandaag af voor de hele week. Dus gewoon even goed opletten: ook Blokker verkoopt “kartonnen” kaartjes!

    1. Marianne Booij schreef:

     Dank voor de info, Corrie.

  2. Corry schreef:

   Kijk even goed naar de kop: WEL voor EEN persoon hoor (hebben wij ff geluk)! Allen kun je pas NA 11.00 uur op stap. Voor mij geen probleem aangezien ik en langslaper ben:Heb nu al twee dure AH-kaarten pech onderweg!

   ETOS treinkaartjes: Geldig na 11:00u. € 9,95 p.p. (april 2017)

  3. vivian schreef:

   misschien een keer leuk om samen met een vriendin te reizen en anders de ns acties in de gaten houden.

 4. Nel schreef:

  Wat moet je doen met dat kaartje als je met de intercity direct reist?

  1. Dan dien je een toeslagbiljet te kopen. Kan op het station of online. Je kunt ook de reguliere tragere intercity zonder toeslag nemen.

 5. Evert Pultrum schreef:

  Op vrijdag 5 mei, Bevrijdingsdag, wil ik met dit treinkaartje reizen.

  Is het op deze bijzondere feestdag wel mogelijk dat je voor 11:00 uur mag reizen met het treinkaartje van Etos?

  1. Nee. Altijd na 11 uur. Het is relatief scherp geprijsd, en daarom zit er een tijdsbeperking op, dan wordt ie van zelf minder vaak gebruikt voor enorm lange afstanden.

 6. Peter schreef:

  Is het ook mogelijk om te ‘upgraden’ naar eerste klas met dit kaartje?

  1. Nee, zover mij bekend is dat niet mogelijk.

   1. Dirkje schreef:

    Denk je dat het antwoord van Corry accuraat is? Ik wil nl. ook graag upgraden naar 1e klas als dat kan.

    1. Hoi Dirkje, ik kom daar per e-mail even op terug.

    2. Ik zal je ook per email terug koppelen, maar antwoord is zoals ik dacht: nee, kan niet.

  2. Corry schreef:

   Aanvullende kaart kopen aan het loket of automaat bij de grotere stations: anders online moet je uitprinten!

 7. Yalda Mirzad schreef:

  Vanaf wanneer is het te koop?

  1. Dat staat in de eerste alinea van dit artikel, vanaf 27 maart.

 8. Corry schreef:

  Ben het met Marian eens: ik begrijp het wel maar vind ik – nu Nederland steeds meer en meer eengaanden heft – wel erg klantonvriendelijk. Maar er zijn altijd wel alternatieven hoor: Albert Heijn nu hele week Laatste dag); Blokker hele week en Kruidvat alleen zaterdag en zondag. Ja je betaalt wat meer net als die halfgare éénpersoonshoteltoeslag……

  1. Zolang er sprake is van een divers aanbod, heb ik er niet zoveel moeite mee. Blokker heeft avondspits beperking en is daarom weer wat goedkoper dan een AH kaartje. De voorwaarden verschillen, en het is soms even goed opletten. Helemaal omdat Kruidvat dus kaartjes heeft voor één dag in het weekend maar AH in november ook een weekendkaartje had dat het hele weekend geldig was, vanaf vrijdagavond 18:30 uur. Je kan het ingewikkeld noemen, maar zo’n breed aanbod biedt ook allerlei mogelijkheden.

 9. Corry schreef:

  Hartelijk dank Treinreiziger voor het blij maken met een dode mus! Gaat het dus NIET worden! Beetje verneukeratief deze advertentie hoor Etos!

  1. F. van Lier schreef:

   de advertentie die erbij staat in deze melding is van 2015 zoals je kan lezen

   1. Inderdaad, een archief afbeelding.

  2. Waarom is het een dode mus? We moeten er een afbeelding bij zetten, en we hebben nog niet de nieuwe folder. Daarom staat er onder de afbeelding: “Afbeelding: Archief, huidige folder nog niet bekend.” We doen al 12 jaar ons best zorgvuldig bericht te geven. Natuurlijk maken we in die periode ook foutjes gemaakt, maar we hebben nog nooit een volledig verkeerde actie aangekondigd op onze site. Dus het woord verneukeratief vind ik bijzonder gekozen.

 10. Rhido NL schreef:

  Jammer dat het voor 2 personen is. Ik weet niet of ik er wat aan heb, gezien ik ook een OV-begeleiderskaart heb. Het is niet handig bedacht.

 11. Debbie Wunnaka schreef:

  Moet je per sé de hele rit samenreizen? Ik wil naar Amsterdam met iemand anders, maar die andere persoon woont niet in dezelfde stad als ik. Krijg je ieder een kaartje, zodat je elk vanuit je eigen plaats kunt reizen, of krijg je maar 1 kaartje voor twee personen en ben je verplicht exact dezelfde reis samen te maken?

  1. Ik durf daar nog niet met 100% zekerheid een antwoord op te geven, omdat de folder er nog niet is. Mijn verwachting is dat de tweede persoon niet zonder de hoofdpersoon mag reizen, maar niet exact hetzelfde traject hoeft te reizen. Die verwachting is gebaseerd omdat de info die wij hebben gezien werd gesproken over meereiskaartje.

 12. Desire schreef:

  vraagje: mogen kinderen met hun ‘kids vrij-abonnement’ gewoon mee als twee volwassen op dit kaartje reizen?

  1. Kinderen mogen altijd op hun Kinds Vrij abonnement meereizen met een volwassene. Dus ook met dit kaartje.

 13. Danny schreef:

  Tot welke datum zijn de kaartjes te gebruiken?

  1. Staat erin 🙂 21 mei, aldus de informatie die wij hebben ingezien. En dus te koop vanaf 27 maart

   1. Danny schreef:

    Ik zie het, bedankt !

 14. Elles schreef:

  Voor mijn begrip ….is het kaartje dan niet voor 1 persoon te gebruiken. Ik begrijp dat het niet is toegestaan om als 1 persoon er twee dagen op te reizen maar alleen blijft toch mogelijk?

  1. Zoals ik het kan overzien, is dat technisch mogelijk, maar wel controleerbaar door de conducteur. Aan de hand van de info die ik nu heb, gaat het om één Superdalticket en om één meereiskaartje. De conducteur zal dus vrij simpel kunnen vaststellen als je reist op het meereiskaartje zonder het Superdalticket.

   1. Elles schreef:

    Het lijkt mij dan wel dat je beide kaartjes gewoon meeneemt en meldt aan de conducteur dat de ander is verhindert dus dat je alleen reist! De Superdalticket is in deze het belangrijkste om bij je te hebben zo begrijp ik uit je antwoord.

    1. Ja, dat is inderdaad wat wij begrepen hebben.

    2. Elles schreef:

     Dank je! 🙂

    3. Ik lees nu op ETOS website dat alleen reizen niet is toegestaan. Ik denk eerlijk gezegd ook als je alleen wilt reizen er betere acties zijn. Op 1 april (geen grap) komen er ook weer nieuwe uitjes bij de Spoordeelwinkel, misschien zit daar wel wat tussen. Vaak hebben die kaartjes voor 18 a 19 euro en mag je doordeweeks al na 9 uur reizen en in het weekend heel de dag. Dat zijn vaak wel dagretours. Deze maand zijn de kaartjes net wat duurder (20 a 21 euro) dan gebruikelijk.

 15. Corry schreef:

  Ik blijf er bij dat dit een instinker van de Etos is. Heb het zojuist op hun ste nagekeken. Treinreiziger: Ik heb zojuist antwoord van jullie gehad. Inderdaad: je hebt ook het AH-weekend kaartje gehad in najaar 2017. Ik verzoek U vriendelijk doch dringend te controleren op de gegeven info JUIST is zodat mensen NIET vergeefs naar een ETOS gaan en vervolgens – als je een éépersoonskaarjte wilt hebben – voor de kat met de korte achternaam bent gegaan! Kij voor “de aardigheid” naar de eerste zin van deze “aanbieding”:

  ETOS treinkaartjes: Geldig na 11:00u. € 9,95 p.p. (april 2017)
  15 mrt 20179:00
  Binnenkort kun je bij ETOS goedkope treinkaartjes kopen! Het gaat om een NS Dagkaart voor twee personen voor 19,90 euro. Omgerekend dus 9,95 euro per persoon. Je moet nog wel even

  1. Ik snap uw punt niet zo goed, wat moet er gecontroleerd worden, en waarom is het een instinker? Er staat toch heel duidelijk dat het een tweepersoonskaartje is, die 19,90 euro kost, dus omgerekend 9,95 euro per persoon? Uw vriendelijke doch dringende (herhaalde) verzoek suggereert alsof er iets niet zou kloppen. Er staat verder ook heel duidelijk in het bericht dat het kaartje bestaat uit één superdalticket en één meereiskaartje, dus dat het niet mogelijk is om de kaartjes op twee verschillende dagen door één persoon te gebruiken. U mag mij ook gerust bellen op 010-34 17 390.

   1. Corry schreef:

    ETOS treinkaartjes: Geldig na 11:00u. € 9,95 p.p. (april 2017)

    1. De titel kunnen we niet alle details in kwijt, daarvoor is het artikel. Daarin staat het duidelijk uitgelegd. Het komt omgerekend neer op 9,95 euro p.p. Zoals u zelf al de vergelijking met hotels maakte: ook daar wordt vaak een prijs per persoon gecommuniceerd, bij de toevoeging “p.p” is er bijna altijd sprake van een omgerekende prijs. Anders is dat een overbodige toevoeging. Er kan denk ik na deze uitleg geen verwarring meer over zijn 🙂

    2. Corry schreef:

     Het is wel goed met je: einde discussie. Blijft voor eenvoudige mensen heel verneukeratief maar als jij hier aan mee wilt doen, ga lekker je gang!

    3. We steken veel moeite in onze service, zonder dat we iets aan dit treinkaartje verdienen. We willen alleen maar helpen de beste aanbiedingen te vinden. Als het dan wordt weggezet als verneukeratief, en dode mus, is dat teleurstellend. Gelukkig lees ik dat maar bij 1 persoon terug. Als u onze service niet kunt waarderen, maak dan gerust gebruik van een andere site die u wel kunt waarderen. Ik kan het in elk geval niet goed waarderen dat er gesproken moet worden in termen van “verneukeratief”.

    4. Corry schreef:

     Dat is dan Uw probleem! Einde verhaal.

 16. JW Groningen schreef:

  Net als Marian. Het is dan maar weer wachten op het Kruidvatkaartje rond de laatste week van april.

 17. Lucas Caldana schreef:

  On the description there it’s only saying the dates that the tickets will be on sell, but can I use them already on Monday (27/03) or I have to wait until first of April to use it? In the tittle is “(April 2017)”… Got me confused… Thanks in advance!

  1. No, the information that i have now, is that you can directly use the ticket on 27/03 (after 11:00).

 18. Elizabeth Coenraad schreef:

  Ik heb zelf een studentenreisproduct. Zou de persoon met meereiskaartje ook met mij kunnen reizen aangezien ik meereiskorting heb?

 19. Bernard schreef:

  Voorwaarden staan nu online op de website van Etos: http://www.etos.nl/nieuws/treinkaartjes/

 20. benkske schreef:

  Op deze site http://www.klantacties.nl/etos-treinkaartje staat duidelijk: Ook alleen reizen is geen probleem, je kunt het tweede treinkaartje dan gewoon een andere dag gebruiken.

  1. Maar die info is helaas gewoonweg niet correct. Bij de actie van 2016 mocht dat wel, maar nu niet. De informatie in ons artikel klopt. Daarom kun je ook maar beter deze website gebruiken 😉

 21. Eleonora schreef:

  Is restitutie mogelijk als het kaartje ongebruikt is?

  1. Nee, dat is helaas nooit bij goedkope treinkaartjes mogelijk.

 22. Gerald Benes schreef:

  “Uitsluitend geldig indien 2 personen samen reizen met ieder een geldige superdal dagkaart en meereiskaart.” Dit staat in de advertentie, maar wat betekend het? Deze dagkaart/meereiskaart is wat je koopt of?

  1. Je koopt deze aanbieding 1x, krijgt dan een Superdalticket en een meereiskaartje, en je dient dan vervolgens samen te reizen.Zoals het ook in deze tekst staat uitgelegd 🙂

   1. Gerald Benes schreef:

    Bedankt voor je snelle reactie. Ik dacht al dat ik hem snapte maar straks klopt het niet en sta je daar mooi in de trein. Dankjewel!

   2. Roel Nijsten schreef:

    Je kunt toch ook alleen reizen? Als je maar 2 tickets bij je hebt?

    1. Ik ga er vanuit dat conducteurs daar niet moeilijk over zullen doen, maar zoals het op ETOS.nl staat uitgelegd mag dat formeel niet. Ik denk zolang je maar reist op het Superdalticket (en niet op het meereiskaartje) dat het wel goed komt. Als je alleen reist, komen er misschien wel betere aanbiedingen. Spoordeelwinkel komt ook altijd op de 1e van de maand met aanbiedingen.

    2. Roel Nijsten schreef:

     Nog altijd goedkoper dit dan retourtje A’dam op deze manier

    3. Ja. Mijn advies, kijk op 1 april in de prijsvergelijker om te ontdekken wat het goedkoopst is.

   3. Celine Janssen schreef:

    Maar kunnen de twee personen bijv. tot Utrecht samen rijden en daarna andere route uitgaan. Want mijn vriendin en ik willen samen reizen maar zij moet naar Heerlen en ik naar Zwolle.

    1. Formeel dien je altijd samen te reizen. Praktisch is het denk ik voor de meeste conducteurs niet zo’n probleem is als de persoon met het Superdalticket verder alleen reist, maar de persoon die het meereiskaartje gebruikt, mag hoe dan ook niet verder reizen. Al met al zitten er dus wat haken en ogen aan.

 23. blabla schreef:

  Is het voorheen en terug of niet?

  1. Het is een dagkaart, geldig vanaf 11:00 uur. Je kunt dus heen en terug reizen, maar ook naar verschillende bestemmingen.

 24. adri boer schreef:

  een tip gewoon even vragen in je familie buren kennissenkring wie wil er die dag samen reizen met mij…..hoe leuk en voordelig kan het zijn

 25. Rachel schreef:

  Is dit ook geldig met Koningsdag?

  1. Dit staat in de tekst aangegeven: nee. Ook kun je voor dit soort dingen prima de prijsvergelijker gebruiken.

 26. BenOverschie schreef:

  De verkoop start pas op 27 maart terwijl het stukje van 1 april is???

  1. We wisten de actie al erg vroeg, begin maart. Vandaar ook dat veel reacties al veel ouder is. Het gevolg zou zijn dat deze actie op de pagina terecht zou komen tussen het gedeelte van de verlopen acties. Daarom hebben we het artikel wat omhoog geplaatst omdat het nu wel relevant nog is. Het was beter geweest als we dan ook het artikel dan nog even hadden aangescherpt.

 27. Bambi Boland schreef:

  Als ik met een vriendin uit Maastricht naar Amsterdam wil, kan zij dan het ticket in Maastricht kopen, naar het zuiden reizen en kan ik dan in Den Bosch bij haar instappen als tweede persoon? Of moet je samen hetzelfde begin en eindpunt hebben?

  1. Formeel mag dat niet, praktisch denk ik dat conducteurs daar niet zoveel moeite mee hebben. Ik weet niet of de poortjes in Den Bosch gesloten zijn, want anders kom je het station niet op.

 28. Yvonne Roelofsen schreef:

  kan je deze treinkaartjes alleen bij de etos kopen of ook online bestellen?

  1. Excuus dat ik vergeten ben te reageren, alleen in de winkel, staat inmiddels duidelijker in de tekst.

 29. Lesly-ann Pina Delgado schreef:

  mag je met dit kaartje op verschillende dagen gebruiken bijv. zaterdag heen en zondag terug als je met z’n 2e reist

  1. “Het ETOS-treinkaartje kun je iedere dag gebruiken van 11:00 uur tot uiterlijk 4:00 uur de volgende ochtend.” Als je dus op twee verschillende dagen wil reizen, moet je deze actie twee keer kopen.

 30. Allita Bergsma schreef:

  Kan je met alle treinen meerijden bijv. Intercity en stoptreinen of moet je bij sommigen bij betalen of zoiets?

  1. Vrijwel in alle treinen, alle reguliere intercity’s en Sprinters. Thalys mag je niet gebruiken, ICE (= trein Amsterdam – Frankfurt) mag je alleen gebruiken met toeslag. Dat geldt ook voor de Intercity Direct tussen Schiphol – Rotterdam (trein via de hogesnelheidslijn).

 31. Marieke schreef:

  Ik heb een retour voor 2 pers over. Wie wil hem overnemen in Amersfoort?

 32. Matthew van ek schreef:

  Hallo. Ik heb een vraagje. Mijn vriendin komt met de trein uit Leiden naar Utrecht Centraal. Zij heeft de Etos kaart. En ik de meereis kaart. En we spreken op Utrecht Centraal af. Kan ik met de meereiskaart zelf inchecken?. Want we willen dan hiervandaan doorreizen naar Amersfoort. Kan dit?. Of moet zij eerst uitchecken en dan samen weer inchecken?. Wij reizen dan gewoon met z’n tweetjes verder

 33. Ellie schreef:

  Door het land met 2 personen voor 19,95. Leuke actie maar…..
  Ik vind het te gek voor woorden dat je pas vanaf 11.00u kunt reizen. Als ik naar Den Bosch wil ben ik zeker 2 uur onderweg. Lekker als je een dagje wilt shoppen. Als je aankomt kun je gaan lunchen en de dag is al meer dan half om voordat je gaat shoppen. Half werk in mijn ogen. Beetje jammer.

 34. NTD schreef:

  Kan ik het kaartje ook opwaarderen naar 1e klas?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, dat is bij deze actie niet mogelijk. Er zijn wel 1e klas kaartjes, maar dan betaal je 25 euro per persoon. Samen reizen is dan niet meer verplicht en reizen na 9:00 uur volstaat dan.

 35. Anoniem schreef:

  Samenreizen is dus verplicht want ik wil graag alleen reizen met dat kaartje

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   je kunt er niet twee keer alleen mee reizen. En als je alleen wilt reizen kun je beter de prijsvergelijker gebruiken en andere aanbieding zoeken. Voor 19 euro reis je alleen, inclusief tijdschrift en ook voor 11:00u.

 36. Lisa schreef:

  Als er door werkzaamheden geen treinen rijden, maar wel ns-bussen kun je dan de treinkaartjes ook daarvoor gebruiken? Dus gedeelte treinreis en gedeelte met een verplichte ns-bus, kan dat?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja, in trein vervangend vervoer, bijvoorbeeld in de NS-bus tijdens werkzaamheden, ben je wel gewoon welkom.

 37. Grietje schreef:

  En in het weekend mag je dan onbeperk reizen of ook pas.naar 11 uur

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Na 11:00 uur, die voorwaarde geldt altijd. Staat ook in de tekst.

  2. S.Ruijs schreef:

   Bij actievandedag kosten ze 9,95 en kun je al na 9.00 uur reizen.

   1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    Enkele reis is natuurlijk iets anders dan een dagkaart. Met een enkele reis mag je geen retourreis maken.

 38. Eef schreef:

  Ik ga op reis. Mijn vriend wil mij op komen halen op schiphol op 3 dec. kan hij dan met deze Kaarten alleen naar Amsterdam reizen en ik dan mee terug? Dus alleen op terugweg met z’n tweeen.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Waarschijnlijk zullen de meeste conducteurs niet moeilijk doen als je alleen reist op het Superdalticket, maar formeel mag dat niet.

 39. Ilse van de Bunt schreef:

  Mag je de kaartjes ook gebruiken in de herfstvakantie?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja, maar wel na 11:00 uur. Gewoon t/m 10 december. En de herfstvakantie valt daar voor, dus prima.

 40. GroeneRuiter schreef:

  Hallo Hildebrand,

  Ik had nog een vraag openstaan m.b.t. de OV Dagkaart van Primera. Ik vroeg me namelijk af of het ticket ook op de SB58 Nijmegen-Emmerich te gebruiken is. Op deze lijn kan je wel reizen met een OV Chipkaart, maar deze lijn wordt gereden door de NIAG (Duitse vervoerder.)
  Excuses voor het feit dat ik mijn vraag bij het verkeerde ticket stel. Ik heb hem ook al bij de pagina van de dagkaart zelf openstaan. Bij voorbaat dank!
  GroeneRuiter

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ha, ja, dat was ik nog vergeten te beantwoorden. En dat komt omdat ik het antwoord niet ken. Volgens de voorwaarden zou het niet mogen, maar geen idee hoe het speicifiek rond deze lijn zit. Het is wel zo dat je in de Waterbus ook met de ov-chipkaart kunt reizen, maar de ov-dagkaart daar niet geldig is. Dus dat is geen garantie. Op basis van de voorwaarden zou mijn antwoord daarom zijn: nee. Maar je kunt altijd proberen in te checken en dan de chauffeur vragen of het goed is.

 41. ton schreef:

  ETOS-kaartje: mijn trein vertrekt exact om 11.00 uur. Mijn incheck (aan de paal) zal dus ca. 10.58 uur zijn.
  Mag dat ?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ik heb het even gecheckt. Inchecken kan vanaf 10:55u.

 42. appel300 schreef:

  mag je wel allen reizen met 2 kaartjes
  of moet er ook echt een 2 de persoon bij zijn ?

  ivm er eentje niet mee terug reist ik reai samen heen maar terug allen mag dat

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dit gedeelte van de tekst is dan van toepassing: “Volgens de voorwaarden moeten de twee personen altijd samen reizen. Waarschijnlijk zullen de meeste conducteurs niet moeilijk doen als je alleen reist op het Superdalticket, maar formeel mag dat niet. Op het meereiskaartje is het vragen om problemen als je niet reist zonder de houder van het Superdalticket. Dat mag echt niet.”

 43. Jniek schreef:

  Dagje met.mn vriendin naar Maastricht kan dat met deze kaartjes. Hebben we daar verder niks voor nodig?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, gewoon inchecken met beide kaartjes (vanaf 10:55u), en dan komt het goed.

 44. Joke schreef:

  Mag ik met het etos treinkaartje ook de trein van 10.56 nemen na het inchecken om 10.55.

  1. Hildebrand Treinreiziger.nl schreef:

   Ja. Met wegwerpkaartjes mag dat. Met etickets overigens niet.

 45. Hans Siertsema schreef:

  Lees eens goes wat jullie schrijven mensen van ETOS! Er staat:” Op het meereiskaartje is het vragen om problemen als je niet reist zonder de houder van de superdalticket.” Als je het mij vraagt moet dat “niet” weggelate worden.

 46. Mirjam schreef:

  Mag er ook nog een 3de pesoon mee of moet die gewoon zijn eigen ov-kaart gebruiken?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, helaas is er voor de derde persoon geen ticket te koop voor 9,95 euro.

 47. Dennis schreef:

  Is dat onbeperkt reizen met de trein op dezelfde dag ?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Het is inderdaad samen onbeperkt treinen vanaf 11:00 uur, tot en met de laatste trein.

 48. Irma Hettema schreef:

  Eeuwen geleden voor t laatst met de trein geweest.nu met mn etoskaartjes gaan we samen naar AlmeloIk moet overstappen;dus elke keer in en uitchecken?is dat in de trein of op t station ?

 49. Ton schreef:

  Ik ga donderdag mijn vrouw ophalen op schiphol.
  Ik reis dus alleen heen maar met 2 terug.
  Is dit toegestaan

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Formeel mag dat niet.

 50. Jeffrey schreef:

  Is de tijdsbeperking op zaterdag ook van toepassing?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja, ook in het weekend

 51. Joyce schreef:

  Mag je wel in de NS international intercity richting Amsterdam? Wij willen een reis maken maar dan moeten we kort in die trein.

 52. Anoniem schreef:

  Kun je 3 minuten voor 11 uur inchecken of blokkeert de chip dan?

  1. Hildebrand van Kuyeren, Treinreiziger.nl schreef:

   Dat zou moeten kunnen vanaf 10:55u.

 53. Jelke schreef:

  Dag ik wil graag de trein nemen met mijn zoon van 10.48 uur naar Amsterdam . Kan dit zonder problemen

  1. Jelke schreef:

   Met etoskaartje ….

  2. Hildebrand Treinreiziger.nl schreef:

   Nee. Dat is niet toegestaan, en zover mij bekend kun je ook pas vanaf 10:55 inchecken. Vanaf dat moment kun je reizen.

 54. Ilona Baak schreef:

  ohnee, ik had in mijn hoofd dat het tot eind december geldig was, nu heb ik ze cadeau gedaan aan mijn moeder om samen een dagje op pad te gaan en blijkt dat het 10 december al verlopen is. Wat een teleurstelling 🙁

 55. kritischeron schreef:

  Jammer dat er niet weer zo n mooie aanbieding als het superdalkaartje vam de Etos is/komt. Helaas zitten we vast aan allerlei E-ticket onzin. Zelfs de NS doet daaraan mee. Hoe moeilijk is het om NS aambiedingen via hun eigen automaten aan te bieden zodat je het gewoon op je OV kaart kan laden?

 56. Ismail Idris schreef:

  Nee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *